“Köylü Vatandaşlar Birçok Sıkıntıyla Karşılaşacak!”

0
63

CHP’li Vekil Dudu’dan Köy Muhtarlarına Büyükşehir Yasasıyla İlgili Mektup

Vatandaşlarla sok-sık bir araya gelerek onların sıkıntılarını dinleyen CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu, geçtiğimiz hafta sonunda da İskenderun’a bağlı Üçgüllük ve Madenli beldeleri ile Kurtbağı köyünü ziyaret etti.

Yaptığı ziyaretlerde vatandaşları dinleyen ve görüş alış verişinde bulunan Milletvekili Dudu, önümüzdeki yerel seçimlerden itibaren uygulanacak olan Büyükşehir yasasının özellikle kırsal kesimde ne gibi değişikliklere yol açacağından bahsetti.

CHP Milletvekili Dudu vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmalarda “Büyükşehir Yasası”nın özellikle Köy Tüzel Kişiliğini yitiren vatandaşlara çok büyük zorluklar getireceğini söyledi. Halkın hiçbir görüşünün alınmadan belde belediyelerinin kaldırılmasını da eleştiren Mevlüt Dudu; “Belde belediyelerinin kaldırılması tamamen anayasaya aykırıdır. Halka sorulmadan vatandaşlarımızın hayatını değiştirecek tasarruflar yapmak ülkemizin despotça yönetildiğinin açık kanıtıdır. Köylerde yaşayan vatandaşlarımız Büyükşehir Belediyesinin hayata geçmesi ile birlikte birçok sıkıntı ile yüz yüze gelecektir.

Hizmet alımından, maddi yükümlülüklere kadar birçok sorun, köylerde yaşayan vatandaşlarımıza çok fazla sıkıntı yaşatacaktır. Bu konuda Hatay’daki tüm köy muhtarlarımıza birer mektup gönderdim. Muhtarlarımızdan vatandaşlarımızı aydınlatmalarını istiyorum. Bizler de CHP olarak sürekli vatandaşlarla buluşacak ve AKP’nin uygulamalarının vatandaşlarımıza ne getirip, ne götürdüğünü anlatmayı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

İlimizin kaderi ile oynayanların durdurulması gerektiğine işaret eden Dudu; “Vatandaşa sorulmadan, ben yaptım oldu mantığı ile hareket eden AKP Hükümeti ve yerel siyasetçilerinin gerçek yüzlerini deşifre ederek halkımızı aydınlatmak ve gerçekleri göstermek ülkemizin ve ilimizin kaderi ile oynayanları durdurmak için şarttır. Bu çalışmalarımıza ara vermeyecek ve önümüzdeki yerel seçimlerde AKP’nin haddini hep beraber bildireceğiz” dedi.

CHP Hatay Milletvekili Dudu, köy muhtarlarına gönderdiği mektupta ise yasayla ilgili bilgilere ve yasanın doğuracağı sıkıntılara yer verdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here