“Gelin Spor Yapalım Tek Galibi Dostluk Olsun” Projesine Yoğun İlgi

0
137

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından yürütülen “Gelin Spor Yapalım Tek Galibi Dostluk Olsun” ortak proje çerçevesinde dün Atatürk Anıt Alanında kurulan yapay mini futbol ve basketbol sahalarında gencinden yaşlısına herkes gönlünce spor yaptı.

“Gelin Spor Yapalım Tek Galibi Dostluk Olsun” projesi Koordinatörü Doğan Ekinci, bu bölge halkının projeye gösterdikleri ilgiden ötürü herkese teşekkür etti. Dün saat 10.30’da başlayan etkinliğe gencinden yaşlısına, bayandan erkeğe çok sayıda vatandaş yoğun ilgi gösterdi.

İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su da “Gelin Spor Yapalım Tek Galibi Dostluk Olsun” projesine destek vererek, spor yapmak isteyen İskenderun halkı ile birlikte oldu. Burada yaptığı açıklamada sporun önemine değinen Kaymakam Su; “Spor birlik, beraberlik, barış ve kardeşliktir. Spor insanların birbirleri ile kaynaşması demektir. Spor kavga demek değildir, centilmence yapılması gereken bir yarıştır. Bu şekilde yaklaşır iseniz yaptığınız spordan zevk alırsınız. Spor ayrıca insan sağlığına çok yararlı ve önemlidir. İnsanı zinde tutuyor. Gençler sürekli spor yapın ve hiç yapmaktan da vazgeçmeyin” dedi.

Daha sonra minyatür sahaları ziyaret eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Keleşoğlu da sporun birlik ve beraberlik için çok önemli olduğuna vurgu yaptı ve gençleri spor yapmaya davet etti.

İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Keleşoğlu da ziyaret ettikleri yapay mini basketbol ve futbol sahalarında hünerlerini konuşturdular. Ayrı zamanlarda gerçekleştirdikleri ziyaretlerde basket atıp, penaltı atışı kullandılar.

Hatay Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Genel Başkanı Mehmet Öztürk, 2. Başkan Ayhan Dik’in de hazır bulunduğu etkinlik hakkında bilgiler verirken; “Böylesi bir etkinliğin gerçekleşmesinde katkı sunan bakanımıza teşekkür ediyorum. Böylesi bir etkinlik bu yıl ilk kez düzenleniyor fakat önümüzdeki yıllarda da daha geniş kapsamlı yapılması konusunda girişimlerimiz olacak” diye konuştu. Haber: Zeki KUTLU

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here