“Korku ve Heyecanımı Rakiplerimle Birlikte Yendim”

0
75

tekvando7Tekvando Şampiyonasında Türkiye 1.sinden Samimi Açıklamalar

İskenderun’da faaliyet gösteren Öz Şampiyonlar Tekvando Spor Okulu öğrencisi Vildan Emre’nin Karaman’da gerçekleştirilen Minikler Türkiye Tekvando Şampiyonasında 57 kg. Türkiye 1.liği elde etmesi kentte sevinçle karşılandı. Şampiyonada çok heyecanlandığı ve korktuğunu söyleyen Vildan Emre, korku ve heyecanını rakipleri ile birlikte yenerek, başarıya ulaştığını belirtti.

Karaman’da 2-5 Eylül gerçekleştirilen Minikler Türkiye Tekvando Şampiyonası, 68 ilden 720 bayan 1180 erkek olmak üzere toplam 1900 sporcu katılımı ile gerçekleştirilmişti. Şampiyonaya 7 sporcu ile katıldıklarını söyleyen Kulüp Antrenörü ve aynı zamanda Yıldızlar Milli Takım Antrenörü olan Mehmet Korhan, elde edilen bu başarıyı kamuoyu ile paylaşmak için dün İskenderun Gazeteciler Cemiyetinde, 57 kg. Türkiye 1.si olan Vildan Emre ile birlikte kameraların karşısına geçti. Başka spor branşlarında daha önceden görülmemiş bir yoğun katılım ile gerçekleştirilen Türkiye şampiyonasında elde edilen Türkiye 1.’liğinin önemine dikkat çeken Antrenör Korhan; “Bu başarıda maddi ve manevi destek veren herkese teşekkür ediyorum. Öğrencimizin elde ettiği bu başarıda kulübümüzün ve sporcu velilerimizin de katkısı olduğunu düşünüyorum. 7 sporcu ile katıldığımız şampiyonada Vildan Emre ile Türkiye birinciliğini, Sıla Sert ile de Türkiye 5.’liğini elde ettik. Diğer sporcularımızda belli başarının ardından elendiler. Takım olarak çok iyi bir başarı elde ettiğimize inanıyorum” dedi. Korhan, ilimizi ve İskenderun’u en iyi şekilde temsil etmenin mutluluğunu yaşadıklarını da kaydetti.

Toplantıya annesi ile birlikte katılan Türkiye Birincisi Vildan Emre, elde ettiği başarıyı o anki heyecanı yeniden yaşar gibi anlatarak; “Bu benim için çok güzel bir başarı oldu. Şampiyona da ilk müsabakadan çok heyecanlandım. O müsabakayı alınca heyecanımı ve korkumu da yenerek, cesaret aldım. Bunu da yapmam gerekiyordu yoksa konsantreniz bozulup basit hatalar ile yenilebiliyorsunuz. Bende bu korkumu yenip, 3 müsabakada rakiplerimi nakavt, 2 sporcuyu da sayı ile yenerek, Türkiye 1.liğini elde ettim. Bu başarımda en büyük pay sahibi elbette ki Mehmet Hocamız ve daha sonrada desteğini üzerimden hiç eksik etmeyen ailem ve sporcu arkadaşlarımdır” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here