Korkmaz İçin Yürümek İsteyenlere İzin Verilmedi

0
60

antakya'da gerginlikGezi Parkı” eylemlerinde yaralanan üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın uzun süre tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmesinin ardından Antakya’da önceki gün bir yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüşe polis müdahale ederken, polisle göstericiler arasında saatlerce yaşanan çatışmada, 3 polis memuru da yaralandı. Akşam saatlerinde başlayan ve Özel Harekât ekiplerinin de müdahale ettiği olaylar gece 02.30’a kadar sürdü.

Armutlu Mahallesinden yürüyüşe geçen Halkevlerine bağlı 200 kişilik grup, yasak olmasına rağmen Saray Caddesinde basın açıklaması yapmak istedi. Armutlu Mahallesi çıkışında polis tarafından önü kesilen grupla polis arasında yapılan görüşmeler sonuç vermeyince, polis olaya TOMA ile müdahale etti. Biber gazı ve suyla yapılan müdahaleler sonucu mahalle girişine geçen grup, burada barikat kurarak polise taş ve molotofla saldırdı.

Zırhlı aracın üzerine zeytinyağı, molotof ve bilyeler atan grup, daha sonra mahalle girişlerine kurdukları barikatları ateşe verdi. Eylemcilerin sapanlarla attıkları taş ve demir bilyeler 3 polisin yaralanmasına neden oldu. Bir polis ayağından, diğer iki polis de kolundan yaralandı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here