Grev Bizim İçin Son Çare!

0
76

çelik iş-chp dörtyol1CHP Dörtyol İlçe Teşkilatı Yönetiminden Çelik-İş Sendikasına Ziyaret

CHP Dörtyol İlçe Teşkilatı yönetimi, Çelik-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Metin Önde’yi makamında ziyaret etti. Sohbet havasında geçen ziyarette CHP Dörtyol İlçe Başkanı Mustafa Kemal İncesu; “CHP ilçe örgütü olarak emekçinin yanındayız” diyerek Çelik-İş’in Pazartesi günü İsdemir’de yapacağı grevi desteklerini dile getirdi.

Grev üzerinden devam eden sohbette Çelik-İş İskenderun Şube Başkanı Metin Önde, İsdemir’de Pazartesi günü greve gideceklerini hatırlatarak; “Görüşmelerle ilgili halen teklif bekliyoruz. Amacımız, İSDEMİR ve ERDEMİR işçilerinin aldıkları haklar arasındaki adaletsizlikleri gidermek” diye konuştu.

CHP Dörtyol İlçe Başkanı Mustafa Kemal İncesu da, CHP Dörtyol İlçe Yönetimi olarak her zaman Çelik-İş’in yanında olduklarını belirterek; “İnşallah greve gidilmeden sorun çözülür. Tabii üretimin aksamaması için grev hiçbir zaman amaç olmamalı. Grev işçinin başvuracağı en son şey olmalı” değerlendirmesinde bulundu.

Greve son çare olarak baktıklarını dile getiren Şube Başkanı Önde; “Bize, sıcak demir üretimine geçildiğinde yapılacak değişiklikler ile istediğimiz hakları elde edeceğimiz sözleri verildi. Fakat bu sözler tutulmadı. Yoksa grev bizim için son çare. Amacımız fabrikanın işini aksatmak veya onu zarara uğratmak değil. Bu durumdan yöre haklı da zarar görür. İSDEMİR işçilerinin haklarını alamaması sadece onların değil, aynı zamanda Osmaniye’nin ve Hatay’ın sorunu. İSDEMİR yönetimiyle şu ana kadar hiç bir diyalogdan kaçmadık. Pazartesi’ye kadar her hangi bir teklif gelmez ise grev kaçınılmazdır” şeklinde konuştu.

çelik iş-chp dörtyol2

Sohbet sırasında İSDEMİR’in çalışma zorluklarına da değinen Önde; “İşçilerimiz ağır şartlarda çalışıyor. Bırakın oradaki işi, oradaki havayı bile solusanız sağlığınız bozulur. Oradaki işçiler canlarını dişlerine takarak, ölüm riskine karşı çalışıyorlar. Yaptıkları işler can tehlikesi olan işlerdir ve azami dikkat gerektirir. Greve çıkınca şartlarımızı gözden geçireceğiz ve daha radikal bir duruşumuz olacaktır. Mücadelemiz bu ağır ve tehlikeli şartlarda çalışan emekçimizin, üreten insanların insan gibi yaşayabilmesi içindir. Biz ayakkabılarımızı çorapsız giymek istemiyoruz. Üretenler de tüketenler kadar mutlu olmaya hakları var” diye konuştu.

Çelik-İş’e desteklerinden dolayı tüm sivil toplum örgütlerine ve siyasi kuruluşlara bir kez daha teşekkür eden Önde; “Sendikacılığın siyaseti olmaz. Bizim sendikacılık anlayışımız tarafsızdır. Bu işi yapacağımız zaman üzerimizdeki siyasi gömleği çıkarıyoruz. Biz her partiye yakınız, MHP’ye, CHP’ye, AKP’ye… Haklı mücadelemizde yanımızda olan bütün kuruluşlara çok teşekkür ediyoruz. CHP bizim her zaman arkamızda oldu. Bizden hiçbir zaman desteklerini esirgemedi” şeklinde konuştu. Haber: Faruk Sahyunlu

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here