Körfez Akşam Lisesi Yeni Yerinde Eğitime Devam Ediyor

0
838

körfez akşam lisesi1İskenderun Körfez Akşam Lisesi yeni yerinde, gündüz çalışıp akşam okumak isteyen yetişkinlere eğitim vermeye devam ediyor. Akşam lisesinin birçok avantajının olduğuna vurgu yapan Körfez Akşam Lisesi Müdürü Tahsin Sevin, özellikle de üniversiteye girme oranının yüksek olduğunu belirtti.

Körfez Akşam Lisesinin Arsuz’un Nergizlik mahallesinde eğitim-öğretime devam ettiğinden söz eden Okul Müdürü Tahsin Sevin; “Okulumuza gidiş-gelişler için özel servisimiz bulunmaktadır. Gündüz çalışıp akşam okuyanlar için açılan Körfez Akşam Lisesine, 18 yaşını bitiren ya da 2 sene üst üstte sınıf tekrarı yapan herkes kayıt yaptırabilirler. Okuma hakkı bitti diyen insanlar, tekrar akşam lisesinde okuyup üniversite sınavına girebilirler. Diğer lise mezunu haklarına sahip olabilirler. Lise son sınıfta okuyan öğrenciler gündüz dershaneye gidip Akşam lisesine devam edebilir ve iyi bir üniversite kazanabilirler. Bunun örnekleri var. Okulumuzdan mezun olan öğrencilerimize Boğaziçi Üniversitesini ve Tıp Fakültesini kazandırdık.

körfez akşam lisesi2

10 yılda 1600 öğrenci mezun ettik. Ülkemizde lise mezunu oranını yükselttik. Akşam liseleri AB uyum yasalarına göre açılan okullardır. Ülkedeki orta öğretim mezunu oranını yükseltmek için açılmıştır. Bizden mezun olan öğrencilerin, orta öğretim puanı daha yüksek olduğu için de üniversiteye girme oranı yüksek oluyor. Geçmiş yıllarda liseyi kaçıncı sınıfta bırakmışsa o sınıftan yeniden devam ederek, tekrar lise mezunu olma hakkını kazanıyor” diye konuştu.

10 yıldır Akşam Lisesi Müdürlüğü yapan Tahsin Sevin, hiçbir okul müdürlüğünün bu kadar mutluluk verici olmadığını söylerken, bunun nedenini ise; “Çünkü lise umudu tükendiği yerde o öğrenciyi lise mezunu ederek, hayata yeniden hazırlayabiliyoruz” şeklinde ifade ediyor.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here