Kore Gazisi İbrahim Batar, 91 Yaşında Hayata Gözlerini Yumdu!

0
92

Hatay’ın İskenderun İlçesinde ikamet eden Kore Gazisi İbrahim Batar, 91 yaşında yaşama veda etti. Kore Gazisi Batar, Çay Mahallesi Camiinde, öğlen namazını müteakip kılınan cenaze namazı sonrası Müftüler Köyü Mezarlığında defnedildi.

Batar’ın cenaze törenine, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Belen Kaymakamı Hayrettin Baskın, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yusuf Yıldırım, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Neşe Turhan, gaziler, askeri ve sivil erkan ile gazinin yakınları katıldı.

Kore Gazimiz İbrahim Batar’a Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına, silah arkadaşlarına ve Türk milletimize sabır ve başsağlığı dileyen Kaymakam Yönden; “Şehitlik ve Gazilik; milletimizin gönlündeki en yüce ve en ulvi makamlar olduğu şüphesizdir. Devletini ve milletini canından aziz bilerek bu ulvi makama yükselmiş olan aziz şehitlerimiz ve şehadete şahit olan kahraman gazilerimiz; her zaman kadirşinas milletimizin haklı birer gurur kaynağı olacakları gibi vatanseverlik ve şanlı kahramanlığımızın abidesi ve sönmeyen meşaleleri olarak tarihimizde ve gönlümüzde ilelebet baki kalacaktır. Kabri Nur,  Mekânı Cennet,  Makamı Ali Olsun” dedi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here