Konumuz Yine Egzersiz (1)

0
46

Değerli okurlarım, yıllardan beri genel olarak yazılarımızı futbol ve diğer spor dalları üzerinde yoğunlaştırırsak da okurlarımızın arzuları üzerine yayınladığımız “Ferdi Sporlar” ilgi odağı oldu. Ferdi sporların gündem oluşturmasının tahmin edeceğiniz önemli bir nedeni var. Bu makalem yayınlandığında ve okumaya başladığınızda, kış günlerinin soğuk yüzü, mor dağların beyazlığından pek eser kalmayacak. Oralarda da yaz hazırlığı oluyor ama önemli değişiklik insanlarda…

Bildiğiniz gibi, sıcak günlerin yaklaşmasıyla özellikle kadınlarda, bir kilo verme telaşı başlar. Kış aylarında kalın giysiler içinde fazla kilolar belli olmuyorsa da sıcak günler aynı şeyler düşünülemez. Kışın sinek avlayan spor salonları itibar kazanmaya başlayacak. Kadınlarımızın o türden mekânlara daha fazla itibar ettiklerini hemen söylemeliyim. Telefonla arayan çok sayıda bayan okurum (bazılarını yakından tanıdığım için isim vermiyorlar) şunlardan yakınıyorlar; “…İş çıkışı yorgun oluyoruz, açıkçası spor yapmak da canımız istemiyor. Durum böyle olunca nasıl düzenli spor yaparız…”

Evet, okurlarım kendilerini zorda sandıklarından, sorularına acil yanıt bekliyorlar. Bizim görevimiz de bu! Ancak, falan tarih ve şu sayımızda buna benzer soruları yanıtladığımı söyleyerek okurlarıma saygısızlık etmek istemiyorum. Muhtemelen makalemizi okumamışlardır. Başka türlü de düşünemeyiz. Bu konuda, kurum ve kuruluşlara da büyük görevler düşmektedir. Bazı şirketler (şehrimizden söz etmiyorum) kendi bünyesinde spor salonu açıyor veya civardaki salonlardan kurumsal indirim sağlıyor, ama yetmez.

İşverenler çalışanlarını beden eğitimine, spor yapmaya teşvik etmeli. Bu söylediklerim ülkemiz için bile geçerli değil, dikkat çekmek için yazıyorum. Çalışanların posasını çıkarmak dururken, spora teşvik etmek olur mu hiç? Konuya döneceğim ya, öncelikle şunları söylemek istiyorum. Sağlıksız insanlardan yararlanılamaz. Sağlığı bozuk olanlar herkese de, kendine de yüktür, sağlıksız olanların aile ve ülke ekonomisine faydası olmaz. Sağlıksız insanların fazlalığı ailesinin, çevresinin ve de ülkesinin motivasyonunu bozar. Sağlıksız insanların mutlu olmaları da zordur.

Bu şıkları çoğaltabiliriz ama lüzumu yok, genel olarak herkesin bildiği şeyler. Uygulama yeterli değil. Sağlıklı olmak, bizlere bahşedilmiş bir lütuftur. Bunu deforme etmek çok kolaydır ve bu kolaylığı yapmaktan çekinmiyoruz. Kolay işleri severiz de ondan. Nasıl sağlıklı olunur? Nasıl sağlıklı kalınır? Sağlığımız için neler yapmamız gerekiyor? Bunların hepsini yarınki sayımızda ayrıntılı biçimde sizlere sunacağım.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here