“Konteynır Taşımacılığı Limana Dinamizm Getirecek”

0
70

Gümrük Müdürü Korkmaz, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi…

“Dünya Gümrük Günü” münasebeti ile dün İskenderun Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden Doğu Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Adnan Korkmaz, basın mensupları ile bir araya geldi ve sohbet etti. Bölge Müdürü Korkmaz, İskenderun Limanının konteynır taşımacılığına geçmesi ile dinamizm yaşanacağını belirtti.

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şehmuz Aslan ve yönetim kurulu üyeleri ile cemiyette bir araya gelen Doğu Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Adnan Korkmaz, İskenderun’da gelecekte yaşanacak gelişmeler üzerine sohbet etti.

Gümrüklerin Türkiye’deki yapılandırılması aşamasında 3. kurulan yerin İskenderun olduğunu söyleyen Bölge Müdürü Korkmaz; “İskenderun’da gümrüğün önemi fazla ama limanın aktif hale gelmesi ile daha da büyük bir önem kazanacaktır. Kurum olarak bunun planlamasını şimdiden yapıyoruz. Şehrin de buna şimdiden hazırlanması gerekir. Konteynır taşımacılığı başlaması ile tır park alanı, konaklama tesisleri, lokanta, oteller gibi tesis yatırımları şimdiden hazırlanmalıdır.

Limanda çalışacak personel değil, esasında konteynır taşımacılığı bölgenin ekonomisine büyük katkı sunacak! Kısaca konteynır taşımacılığı başta İskenderun olmaz üğzere tüm bölgeye dinamizm getirecek. Limanın yüzde 10’luk faaliyeti bile İskenderun’un çehresini olumlu yönde değiştirmeye yetecektir” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here