Konserler İptal Edildi!

0
116

hatay festivali1Hatay Büyükşehir Belediyesi Festival Etkinlikleri Renkli Görüntülere Sahne Oluyor

Hatay’ın Anavatana katılışının 75. yıldönümü münasebetiyle Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Hatay Festivali”nin açılışı yapıldı. Belediye parkında gerçekleşen açılış törenine Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü savaş, Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, Vali Yardımcıları Volkan Köksal, Kadim Doğan, Şahin Bayhan ve Orhan Mardinli katılım gösterdi.

Hatay Yayladağı Şenköy Halkoyunları gösterisi festival açılışına renk katarken, belediye parkında 3 gün sürecek olan Hatay El Sanatları Sergisi’nin açılışı da yapıldı. Sergide ilimizde yapılan el sanatlarından taş mozaik, hasır, yakma, defne ve ipek tasarımı, ağaç yontmacılığı, el işi danteller, serpantin taş yontma, resim, sukabağı sanatı, ney, pişmiş toprak seramik çalışmaları, kendir ipinden sepet ve iskemle örücülüğü gibi çalışmalar sergileniyor.

hatay festivali2

75. Yılda 75 Metre Künefe

75. yıldönümü etkinlikleri kapsamındaki etkinlikler çerçevesinde Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan 75 metre uzunluğundaki 4 bin kişilik künefe de vatandaşlara dağıtıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Atatürk Caddesi’ndeki etkinlikte, her sene kutlanan yıla özgü künefe yapıldığını, bu yıl da 75 metre uzunluğunda künefenin vatandaşlara ikram edildiğini söyledi. Hatay dışındaki tüm coğrafyalara hoşgörü, birlik, beraberlik ve kardeşlik söylemleriyle sofralarını paylaştıklarını ifade eden Savaş, künefe şölenine gelenlere teşekkür etti.

Hatay’ın dünyaya örnek olacak, olmaya devam edecek bir şehir olduğunu herkesle paylaşmak istediklerini de vurgulayan Savaş; “Kutlamalar kapsamında yapılacak konserler de iptal edildi. Hem Filistin’deki hem Ortadoğu’da birçok acı var. Çoğu da Müslüman kardeşlerimiz. Bunların acılarını paylaşmak adına biz konserleri iptal ettik” dedi.

Konuşmaların ardından 75 metre uzunluğundaki 4 bin kişilik künefenin temsili olarak Başkan Savaş şerbetini dökerek ilk dilimini kesti ve vatandaşlara ikram etti. Künefeden almak isteyen vatandaşlar, izdihama neden oldu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here