Konferans Salonuna ‘İskender Sayek’ Adı Verildi

0
176

İskenderun Anıl Life Butik Otel’in konferans salonuna, Türkiye’nin sayılı profesörlerinden, sevilen isim Prof. Dr. İskender Sayek’in ismi verildi. Düzenlenen gecede konuşan iş insanı Şekip Abacı, hayatında kendisine bir dönüm noktası olan İskender Sayek’in adını konferans salonuna vermenin gururunu yaşadığını belirtti.

Abacı Ailesi, kendileri için değerli ve büyük önem taşıyan Prof. Dr. İskender Sayek’in ismini Anıl Life Hotel’in konferans salonuna verdi. Otelde düzenlenen geceye, Prof. Dr. İskender Sayek’in yanı sıra İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Anıl Şirketler Grubu Kurucusu Şekip Abacı, Sayek ile Abacı Aileleri ve davetliler katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Anıl Şirketler Grubu Kurucusu Şekip Abacı, Prof. Dr. İskender Sayek’in adını otelin konferans salonuna yazmak için bir arada olduklarını kaydetti. Abacı, oteli yaparken ihmal ettiği sağlığını Prof. Dr. İskender Sayek geri kazandığını ve bu anlamda Sayek’e şükran borcu olduğunu kaydetti.

Gecede duygulu anlar yaşayan Prof. Dr. İskender Sayek ise; “Bir insanın yaşarken, isminin anılacağı bir yere verilmesi gerçekten çok farklı bir duygu. Çünkü insanlar bu dünyada bıraktıklarıyla ancak hatırlanırlar. Tıbbi eğitimi, hekimliği ön plana çıkarmış bir kişiyim ve bunda da devam ettirmeye çalışıyorum. Son yıllarda özellikle hekimliğin karşı karşıya kaldığı durum beni gerçekten çok üzüyor.

Hâlbuki hekim bir bilge insan, tek görevi ve amacı daha sağlıklı bir insan ve toplum yaratmaktır. Bu şekilde şiddete uğraması gerçekten çok üzücü ve bunun önüne nasıl geçilir bilemiyorum! Umarım ki önümüzdeki dönemlerde hekimlerin ve sağlık çalışanlarının toplumdaki saygınlığı tekrar kazanılır ve daha iyi hizmet sunmaları yönünde çalışmalar yapılır.

Ben bir toplantı veya bir konferans salonuna ismimin verilmesinden dolayı Abacı ailesine, sevgili Şekip beye yürekten teşekkür ediyorum. Hakikaten beni çok duygulandırdılar. Sağ olsunlar var olsunlar” dedi.

Vefasını Yerine Getiriyor

Daha sonra söz alan İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı da; “Bu güzel ve anlamlı günde sizlerle beraber olmaktan duyduğum memnuniyeti belirtmek istiyorum. Şekip bey buranın inşaatı esnasında yaşadığı rahatsızlıktan dolayı arkadaşı dostu olan Prof. Dr. İskender Sayek, tarafından gördüğü ilgi alaka sonucu vefasını yerine getiriyor.

Doktorlar gerçekten çok önemli! Benim de hayatımda önemli bir hocam var. Birçok yerimi onardılar. Bugün böyle dimdik ayakta durabiliyorum. Onun için onların kıymetini bilmek lazım. Bende vefayı bilip vefalı olanlardan olmayı tercih edenlerdenim. Şekip Abacı’ya ve Anıl Ailesini bu güzel ve duyarlı davranışlarından dolayı kutluyorum” diye konuştu.

Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven ise; “İskender Hocamı anlatmaya gerek yok. Çok daha fazlasına layıktır! Değerli Abacı ailesi bir vefa gereği yaptır. Bu onurlu bir davranıştır. Sizleri ayrıca kutluyorum. Önümüzdeki yaşamda sağlıklı mutlu bir yaşam diliyorum” şeklinde konuştu.

Babasına gösterilen bu vefadan dolayı duygularını dile getiren CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke; “Abacı Ailesine ben de ailemiz adına teşekkür ediyorum. Esas şey hayatı anlamlı kılan ortaklaşılan değer bütünü. Dolayısıyla ben burada tam bu değerler bütününü büyütmek üzere büyük bir ortaklaşma ve esasında büyük vefa görüyorum. Ben babamın kızı olarak, bir Hataylı olarak bu değerler bütünlüğünü geleceğe taşımak konusunda mirasın taşıyıcı olmanın heyecanıyla burada olmaktan gurur duyuyorum. Sizlere tekrardan gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, Prof. Dr. İskender Sayek Konferans Salonunun açılışını gerçekleştirdi. Gecede ayrıca Anıl Şirketler Grubu Kurucusu Şekip Abacı, Prof. Dr. İskender Sayek’e kendi fotoğrafının olduğu özel bir tablo hediye etti. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here