Kömbeler Türkiye’nin Her Yerine Gönderiliyor

0
29

S.S. İskenderun Demeter Hünerli Eller Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifinde, üreterek aile bütçesine katkıda bulunan Nursel Özkan, bölgemize özgü ‘kömbe’ yapımını anlattı.

Özellikle bayramların vazgeçilmezi olan kömbenin, bayramlardan farklı zamanlarda da büyük rağbet gördüğünü, çok sevildiğini söyleyen Nursel Özkan; “Kömbe, Hatay’ın yöresel bir lezzeti. Genelde bayramlarda yapılır. İçinde şekerimiz, buraya özgü kömbe baharatlarımız, unumuz, yağımız var. Hepsini karıştırıp yoğuruyoruz, şekillendirip fırına veriyoruz. Yöre halkının çok tercih ettiği, sevdiği bir kuru pasta türüdür. Sadece bayramlarda değil yöre halkımızın sürekli yaptığı, her daim fırınlarda pişen bir pastadır. Başka şehirlerdeki insanlar da tadını aldıktan sonra sürekli sipariş veriyorlar. Örneğin şu an yaptığımız kömbelerimizi İzmir’e göndereceğiz.

Bizler üreten kadınlar olarak kömbe dışında, mantı, ıspanaklı, domatesli, sade erişte, içli köfte yapıyoruz. Yazdan biber salçası ve domates konservelerimizi hazırlıyoruz. Turşularımız var. İskenderun’dan da şehir dışından da sipariş alıyoruz, hatta şehir dışından daha fazla sipariş alıyoruz. Çünkü buradaki halkımız kendi ürününü kendi hazırlıyor çoğunlukla. Şehir dışından daha çok sipariş alıyoruz. Burada birlikte hem eğleniyoruz, hem işimizi yapıyoruz, hem de aile bütçesine katkı sağlıyoruz. Burası bizim evimiz gibi, burada olmaktan çok mutluyuz” diye konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here