Koç: “Hatay’da Seçim İptal Edilirse Çok Ciddi Sıkıntılar Olur”

0
91

haluk koç1CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç: “Hatay’da Seçim İptal Edilirse Çok Ciddi Sıkıntılar Olur”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, TBMM’de bir basın toplantısı düzenleyerek, tartışılan Hatay seçimlerine değindi.

Koç yaptığı açıklamada AKP’nin sandıkta kaybettiği seçimleri masa başında geri kazanmak istediğini belirterek; “Ağrı ve Yalova’yı iptal ettiler. Şimdi de Hatay ile uğraşıyorlar. Bunun için de her türlü oyunu oynamak için tezgahlar kuruyorlar” dedi.

Özel yetkili seçim kurulunun, Hatay’da seçimi iptal ederse Türkiye’de çok ciddi sıkıntılar oluşacağını savunan Koç; “Hatay’da seçimle ilgili itirazlar görüşülürken, 4 Nisan’da Hatay Adliyesi Adalet Komisyonu Başkanı görevinden alındı. 18 Nisan’da ise Hatay İl Seçim Kurulu Başkanı ve Defne İlçe Seçim Kurulu Başkanlarının tayin dönemi olmamasına rağmen tayinleri çıkarıldı. Hatay’da, Ak Parti’nin il başkanı gibi çalışan bir vali bulunuyor. Ak Parti, Türkiye’nin en hassas noktasında ateşle oynuyor. Özel yetkili seçim kurulu, Hatay ile ilgili benzer bir düzenek içerisinde Yalova ile ilgili yarattığı içtihat boyutunda bir seçim iptaline giderse Türkiye’de çok ciddi sıkıntılar olur” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here