Kıyıya Vuran Uzun Balina, Deniz Müzesi’nde Sergilenecek

0
44

İskenderun Körfezi’nde kıyıya vuran yaklaşık 12 metre boyundaki Uzun Balina (Balaenoptera physalus) yavrusu, yapılan incelemenin ardından denizden çıkarılarak İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) bahçesine gömülecek.

Geçtiğimiz günlerde İskenderun Körfezi’nde balıkçılar tarafından fark edilen ölü yavru balina, Denizciler Mahallesi’nde kıyıya vurdu. Yaklaşık 12 metre uzunluğunda olan yavru balinayı incelemek için İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci tarafından görevlendirilerek bölgeye gelen İSTE öğretim üyeleri, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Doğa ve Bilim Derneği yetkilileri ile birlikte sahile vuran balinanın, geçtiğimiz günlerde Madenli açıklarında ölü halde görüntülenen balina yavrusu olduğunu belirledi. Yapılan incelemenin ardından denizden çıkarılarak İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE)  bahçesine gömülecek olan yavru balinanın iskeletinin, ileride oluşturulacak olan Deniz Müzesi’nde sergilenmesi planlanıyor.

Yapılan ilk incelemelerde kıyıya vuran deniz canlısının Uzun Balina (Balaenoptera physalus) ve yaklaşık 2-3 aylık olduğu tespit edildi. İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Deniz Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemal Turan yaptığı açıklamada; “Yaklaşık 10-15 gün önce ölmüş olduğunu düşünüyoruz. Körfeze beslenme amaçlı girmiş olabilirler ve yavru yoğun körfez trafiğinden ve benzeri sebeplerden dolayı muhtemelen annesini kaybetmiş ve süte bağımlı olduğundan açlıktan ölmüş olabilir. Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Tolga Depci’nin yönlendirmesiyle bölgeye intikal ederek ilk incelemeleri yaptık. Yavru balinanın iskeletinin ileride oluşturulacak olan Deniz Müzesi’nde sergilenmesi planlanıyor” dedi. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here