Kısa-Kısa Asayiş Haberleri

0
171

polis asayişYemek Yedirdikleri Şahıslar Silahla Saldırdı

Reyhanlı’da Kazakistan’dan geldiklerini söyleyen iki kişi, misafir oldukları evde yemek yedikten sonra para istedikleri ev sahibini ve karısını tabancayla vurarak yaraladı. Edinilen bilgiye göre, Türkiye-Suriye sınırı yakınındaki Yenişehir Mahallesi’nde oturan Halil Hazırlar, gece evinin etrafında dolaşan tanımadığı iki kişiye kim olduklarını sordu. Kazakistan’dan gelip, Suriye’ye gideceklerini ve aç olduklarını söyleyen kişileri evine davet ederek, yemek ikram eden Hazırlar, misafirlerine üşümemeleri için de kazak verdi. Bu sırada bellerinden tabanca çıkararak para isteyen şüpheliler, direnişle karşılaşınca rastgele ateş ederek kaçtı. Mermi isabet eden Halil Hazırlar Reyhanlı, eşi Fatma Hazırlar ise Antakya’daki devlet hastane kaldırıldı. Polis ekiplerinin olayla ilgili soruşturma başlattığı belirtildi.

Samandağ’da 2 Ayrı Kazada 3 Kişi Öldü

Samandağ ilçesinde meydana gelen iki ayrı trafik kazasında 3 kişi öldü, 1 kişi yaralandı. İlk kaza Antakya-Samandağ karayolu, Tavla beldesi yakınlarında meydana geldi. Bir otomobil, Çolaklar Petrol önünde yolun karşısına geçmek isteyen Selim Günenç (50) ile eşi Hayat Günenç’e (49) çarptı. Kazada, Selim Günenç olay yerinde, eşi Hayat Günenç ise kaldırıldığı Antakya Devlet Hastanesinde hayatını kaybetti. Kazadan sonra kaçan sürücünün yakalanması için çalışma başlatıldığı bildirildi.

İkinci kaza ise Samandağ-Antakya karayolu Koyunoğlu yol güzergâhında meydana geldi. Kazada, Mehmet Ali Aba’nın (18) kullandığı motosiklet, plakası ve sürücüsü belirlenemeyen bir araçla çarpıştı. Kazada Mehmet Ali Aba hayatını kaybetti, yanında bulunan Derviş Sağaltıcı (17) ise yaralandı.

Kırıkhan’da Bir Hektarlık Ormanlık Alan Yandı

Kırıkhan’da, ormanlık alanda çıkan yangında bir hektarlık alan zarar gördü. Yangın, havadan yapılan söndürme çalışmalarıyla kısa sürede kontrol altına alındı. Kırıkhan’a ilçesine bağlı Kireçeorağı mevkisinde meydana gelen orman yangınının sebebi henüz tespit edilemedi. Yangın sırasında Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı yangın söndürme ekipleri ve helikopterler yangına müdahale ederek, yangının daha büyük hektarların zarar görmesini engellediler.

Araçta 9 Bin 651 Paket Kaçak Sigara Ele Geçirildi

Kırıkhan ilçesinde bir araçta 9 bin 651 paket kaçak sigara ele geçirildi. Aracın sürücüsü İ.K. gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, Kırıkhan İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekipleri, Kırıkhan-Reyhanlı yol kavşağında yaptıkları uygulamada 31 D 8395 plakalı otomobili durdurdu. Aracın bagajındaki kutularda 9 bin 651 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Olayla ilgili araç sürücüsü İ.K. (44) gözaltına alındı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here