“Kimsenin Bu Toplumu, Milleti Ezmesine İzin Vermeyeceğiz”

0
54

Cumhuriyet Halk Partisi Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel; “Kimsenin Bu Toplumu, Milleti Ezmesine İzin Vermeyeceğiz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, artık herkesin konuşmaya başlaması, ‘bana ne’cilikten vazgeçmesi gerektiğini vurguladı.

Duyarlı olan, geleceği düşünen herkesin artık konuşması, Hak’tan, adaletten yana tavır koyması gerektiğini savunan Yüksel; “Böyle bir sürecin içerisindeyiz. ‘Bana ne’ diyerek Türkiye bu duruma geldi. Artık herkesin tavır koyma zamanı. Türk toplumu dirilişinden bu yana sorgular, adaletten yana tavır koyar” dedi.

Partilerini, teröre destek vermekle suçlayanlara sert bir dille yanıt veren Yüksel; “Cumhuriyet Halk Partisi her türlü terörün, terör örgütünün karşısındadır, karşısında olmaya devam edecektir. Bugün terör örgütünün tek saldırdığı, suikast düzenlediği tek Lider Sayın Kemal Kılıçdaroğlu bunu bilmiyor musunuz? Bizim milletvekilimiz kaçırılmış PKK tarafından bunu bilmiyor musunuz? Biz bu terör örgütlerini ilk günden son güne kadar kınadık, gelecekte de kınamaya, lanetlemeye, karşısında durmaya devam edeceğiz. Sen dön de bir aynaya bak. Terör örgütü ile neler yaptığınızı Türk toplumu biliyor. Bugün terörle ilgili ve Fethullah Gülen terör örgütü ile ilgili en son konuşacaklar sizlersiniz. Barzani’yi kongrelerinize çağırıp, kırmızı halıyla karşılayacaksınız sonra utanmadan sıkılmadan ona buna laf yetiştireceksiniz. Bunların hesabını er geç vereceksiniz” diye konuştu.

Uzayı Bırak Aşılar Nerde?

Ülke ekonomisinin geldiği nokta ve vatandaşların durumu hakkında da konuşan Yüksel; “Vatandaş inim inim inliyor, çürük gıda kuyruğuna giriyor, pazarın kapanmasını bekliyor, artan çürükleri topluyor, günü geçmiş ürünler için sıraya giriyor… Vatandaş bu durumda… Cumhuriyet tarihinde ilk defa zeytinyağı gramla satılıyor, poşette bardakla satılıyor.

Siz Türkiye’yi bu duruma getirdiniz, Türkiye’yi batırdınız, bitirdiniz, geleceğini yok ettiniz. Ekonomi içler acısı… Çaresizce bu düzenin değişmesini de bekliyor vatandaş… Bu düzen değişmeli! Biz bu düzeni değiştireceğiz.

Uzaya gideceğiz diyor. Uzayı bırak da sen Türkiye’yi saman ithalinden kurtar. Samanı ithal ediyoruz. Uzayı bırak da aşılar nerede ondan haber ver? Vaka sayıları tekrar yükselmeye başladı. Kongrelerde virüs yayılmaya devam ediyor. Kongreye katılanların canını da düşünmüyor. Toplanıyorlar illerden, ilçelerden, memurlar, işçiler kontak kapatıyor, kongre salonları dolduruluyor. Ben güçlüyüm mesajı vermek istiyor ama sabun eriyor. Sanki virüsle pazarlık yapmışlar. Kongre salonların yanındaki esnaflar, restoranlar, kafeler kapalı ama Kongre Salonları dolu. Adaletsizliği, eşitsizliği görüyor musunuz? Sanki bu virüs bunlara torpil geçecek. Kongre yapılan yerlerde özellikle Karadeniz’de virüs tavan yaptı. Onun için hiçbir şey önemli değil sadece iktidarda kalmak önemli.

Bu ucube sistem, Tek Adam rejimi geldi geleli hiçbir şey doğruya, güzele gitmedi, her şey çürüdü, her şey katlanarak daha kötüye gitti. İşte yapacağımız işlerden bir tanesi bu tek adam rejiminden, bu ucube sistemden, dikta rejiminden kurtulmaktır” dedi.

“Toplum Uyanır”

Milletin yavaş yavaş uyanmaya ve ses çıkarmaya başladığını da sözlerine ekleyen Yüksel; “Toplum uyandı, uyanıyor. Ben buradan asgari ücretli kardeşime, işçi kardeşime, çiftçi kardeşime, köylü kardeşime, büyüklere, amcalara, abilere seslenmek istiyorum; artık sizden yana karar alan, sizden yana tavır alan partiye gelip saf tutun. Sizin hakkınızı arayan, sizin için mücadele eden partiden yana tavır koymamız gerekir, çıkış yolu bu. Tavır koyanlar çoğalıyor, anlayanlar çoğalıyor. AKP içinden bile vicdan muhasebesi yapıp ses verenler var. Artık kendi içlerinden isyan başladı, vicdan ses vermeye başladı.

Kimsenin bu toplumu, milleti ezmesine izin vermeyeceğiz. İktidara gelince kimse ezilmeyecek, insanca yaşayacağız, insanca yaşatacağız, hakça yaşatacağız. Toplumun yüzü gülecek, mutluluk denizinde bu toplum yüzecek. Türkiye’nin zenginlikleri, Türkiye’nin yerüstü, yeraltı kaynakları bunu yapmaya yeter ve artar bile. Sadece seni savunan, senin hakkını arayan partilerde saf tut. Tek çare bu! Ne ezen, ne ezilen, insanca hakça bir düzen geliyor” şeklinde sözlerini tamamladı. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here