Kılıç; “Kadınları, Gerçek Eşitlik İçin Mücadeleye Çağırıyoruz!”

0
98

kadına şiddet2Emek Partisi İskenderun İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Makbule Kılıç; “Kadınları, Gerçek Eşitlik İçin Mücadeleye Çağırıyoruz!”

 Emek Partisi İskenderun İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Makbule Kılıç, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü nedeniyle basın açıklaması yaptı.

Ülkenin her köşesinde kadınların “adaletsizlik” duygusuyla karşı karşıya olduğunu ifade eden Kılıç; “Kadınlar, dişleriyle tırnaklarıyla kazıdığı mücadelelerin sonucunda elde ettiği haklar açısından, yetmeyeni değiştirmeye çalıştıkça, tersine bir zihniyet değişiminin taşları döşeniyor… Hem de kadınların canı pahasına… Bir ülkenin cumhurbaşkanı ‘Kadın ile erkeği eşit konuma getiremezsiniz, o fıtrata terstir’ diyorsa, bir toplumda eşitlik fikrine inanmamak devlet eliyle yaygınlaştırılıyorsa, artık o toplumdaki yasalar kağıt üzerinde kalmış demektir. Dünyanın en büyük adalet saraylarını inşa etmekle övünen hükümet, Adalet Saraylarının önünde kurşunlanarak, bıçaklanarak öldürülen, boşanmak istediği için, daha fazla şiddetle karşılaşmamak için adalet kapısına gelen kadınların ölümü karşısında acziyetle bakakalıyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “kadın erkek fıtratları gereği eşit değildir” sözünü de hatırlatan Kılıç; “Özellikle muhafazakâr, dine yaslanan iktidarların temel argümanlarından olan bu söylem, kadını erkeğin itaat ve hizmetine veren “fıtrat”la açıklıyor eşitliğin neden olamayacağını. Adalet ise bir “öte dünya” tahayyülü olarak, ‘bu dünyada sağlanmasa da olur’ ideali olarak kadınların önüne sürülüyor. Herkesin fıtratına ve doğal özelliklerine dayalı rolleri üstlenmesi önem taşırken başka bir dünya tahayyülü asla kabul edilemez ilan ediliyor.

Ve o başka bir toplumsal düzen, yani kadınların eşitsizlik sarmalında boğulmadığı, köle ve hizmetkar olmadığı, bedeninin ve emeğinin sömürülmediği, kendi hayatı hakkında aldığı kararların kısıtlanmadığı, sosyal ve ekonomik olarak desteklendiği, geleceğini kurarken “eksiklik ve mağduriyetle” malul bir düşünme sistematiğine itilmediği bir toplumsal düzen “adaletin temeli”ni yerli yerine oturtabilir. Bu nedenlerle tüm kadınları, sermayenin fırsat eşitliğine, gericiliğin fıtrat adaletine karşı kadınların gerçek eşitliği için mücadeleye çağırıyoruz” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here