Cengiz; “Kadına Şiddete Karşı Mücadelemiz Sürecek”

0
73

kadına şiddet1İskenderun Kadın Platformu Dönem Sözcüsü Hülya Cengiz; “Kadına Şiddete Karşı Mücadelemiz Sürecek”

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla, Eğitim-Sen, Tüm Bel-Sen, SES, Halkevi, EMEP, HDP, Alevi Kültür Derneği, İHD, Kadın emeği LGBT-İ bireyler ve SDP’li kadınlar adına bir açıklama yapan İskenderun Kadın Platformu Dönem Sözcüsü SES Temsilcilik Başkanı Hülya Cengiz; “Kadına yönelik şiddet, yaygın ve çeşitli boyutlarda sistematik bir şekilde sürüyor” dedi.

İskenderun kadın platformu olarak toplumsal cinsiyet ekseninde, demokratik, ekolojik ve cinsiyet özgürlükçü toplumun inşasına öncülük etmeyi hedeflediklerini vurgulayan Cengiz, şiddetin sadece erkeğin kadına dönük geliştirdiği fiziksel şiddet olmadığını sorunun daha derin ve kapsamlı olduğunu, militarizmle, ataerkillikle, milliyetçilikle, sistemin bir bütünüyle ilgili olduğunu kaydetti.

Şiddetin toplum üzerinde uygulandığını ve ataerkil bir zihniyetten kaynaklı, erkek eliyle gerçekleştirildiğini ifade eden Cengiz; “Tarihsel bilincimiz ve deneyimlerimiz gösteriyor ki; dinin siyasallaştırılması ve kökten dincilik ile tekçi ulus devlet laiklik anlayışı kadın özgürlüğüne karşı temel tehditlerden biridir. Kadını ret ve inkâr eden kökten dinciliğe karşı mücadelemizi yükseltmek bu her iki Modele karşı mücadelemizi yükseltmek, değişim sürecini bir kadın devrimine dönüştürmek temel mücadele konumuzdur. Herhangi bir ideoloji, din ve inanç kadına yönelik baskı olarak kullanılamaz. Kadınlar tercih ettikleri yaşam tarzı ve kıyafetleri sebebi ile herhangi bir ayrıma tabi tutulamaz, bu sebeple sosyal, siyasi, eğitim ve çalışma haklarından mahrum edilemezler” dedi.

Suriye’deki savaştan kaçan kadınların yaşadığı mülteci kamplarını gözlemleyerek oradaki kadınlar için dayanışma içinde olacaklarını da duyuran Cengiz; “Biz kadınlar, tecavüz, taciz, mobbing, recim, kadın sünneti, kadın cinayetleri, kadına yönelik erkek ve devlet şiddetine; kadınlara esnek ve güvencesiz çalışmayı dayatan neo liberal politikalara karşı mücadele edeceğimizi kamuoyuna duyuruyoruz. Bundan sonrada İskenderun kadın platformu olarak alanlarda her kadının yanında gözyaşının içinde olmayı hedefliyoruz İdam tehdidi altındaki kadınlar için uluslar arası duyarlılık yaratmak, gözaltında işkence ve kötü muamele ile mücadele etmek için ortak eylemlilikler yapacağımızı belirtiyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here