KESK’ten, Tutuklulara Serbestlik İsteği

0
78

kesk açıklama11Boyacılar Parkında dün KESK’e bağlı İskenderun Şubeler Platformu, tutuklu arkadaşlarının serbest bırakılması için basın açıklaması yaptı. Platform adına konuşan Coşkun Selçuk, yargılanan 12 KESK üyesinin ilk duruşmasının 3 Temmuz tarihinde Adana’da yapılacağını, o duruşmada da arkadaşlarını yalnız bırakmayacaklarını belirtti.

Türkiye’nin son dönemde tarihinin en önemli süreçlerinden birini yaşadığına vurgu yapan Selçuk; “Taksim Gezi Parkına AVM yapılması için girişilen tahribata karşı başlatılan protestolar, polisin halkın canına kast eden saldırıları sonrasında dalga dalga ülkenin dört bir yanına yayılmıştır. Bu doğrultuda halkın, iktidarın ve başbakanın saldırgan ve dayatmacı girişimlerine karşı yıllardır biriken öfkesi, son birkaç gün içinde halkın taleplerini dikkate almayan hükümete ve yönetim tarzına karşı kitlesel tepkilere dönüşmüştür. Bilindiği üzere 19 Şubat 2013 tarihinde 28 ili kapsayan, 169 KESK üye ve yöneticisi arkadaşımız Ankara merkezli bir operasyonla gözaltına alınmış, ilk etapta 58 arkadaşımız, ardından mahkemece serbest bırakılan 8 arkadaşımız savcılığın itirazıyla tutuklanmıştır” dedi.

Her Türlü Baskıya Rağmen Geri Adım Atmayacağız!

Şuanda içerde olan KESK’e bağlı 63 kişinin 58’inin halen iddianamesinin çıkmadığına işaret eden Selçuk, tutuklu olan 5 ve tutuksuz yargılanan 12 KESK üyesinin ilk duruşmasının 3 Temmuz 2013 tarihinde Adana 10. Ağır Ceza Mahkemesinde görüleceğini belirtti.

Duruşma için 3 Temmuz günü saat 10.00 da Adana Atatürk Parkında toplanıp Adliye önüne yürüyeceklerinin de altını çizen Selçuk, AKP hükümetine de seslenerek; “Adil bir yargıya bir gün sizin de ihtiyacınız olacaktır. Bundan önce de adaleti kendilerine göre ayarlayanların, bugün adalet arayışında olduğunu görüyoruz. Türkiye’nin demokrasi ve özgürlükler mücadelesinin en dinamik örgütü olan KESK’e baskı yapmaktan vazgeçin. Tutuklu arkadaşlarımızı derhal serbest bırakın. Tutuklama, gözaltı ve her türlü idari baskınıza rağmen KESK bugüne kadar geriye bir adım dahi atmamıştır ve atmayacaktır. Her türlü baskı ve dayatmalarınıza karşın arkadaşlarımızı özgürlüklerine kavuşturuncaya ve özgür demokratik bir Türkiye yaratana kadar mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here