KESK’ten, Protestolara Destek Olarak İş Bırakma Eylemi

0
53

kesk açıklama15Ülke genelinde yaşanan vahşete karşı mücadeleyi yükseltmede kararlı olduklarını duyuran KESK’e bağlı sendikalar, dün itibari ile hükümeti protesto etmek üzere iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. KESK adına konuşan SES İskenderun Temsilcisi Fesih Güzel; “Ak Parti ileri demokrasi söylemi arkasına gizlediği gerici, baskıcı, faşist yüzünü Taksim’de gösteriyor” dedi.

İskenderun Devlet Hastanesi A/Blok önünde toplanan KESK’e bağlı sendika temsilcileri burada hükümet aleyhine sloganlar attı. KESK adına konuşan Güzel; “Ak Parti ileri demokrasi söylemi arkasına gizlediği gerici, baskıcı, faşist yüzünü Taksim’de gösteriyor. Her yer Taksim diyerek suyuna, yeşiline, meydanına, ülkesine sahip çıkan herkese saldırıyor. Taksim’i sermayenin ihtiyaçlarına göre rant alanına çeviren uygulamaya karşı direnenlere acımasızca saldırıyor. Bizler; kamu emekçileri ve meslek örgütleri olarak, adına ‘İleri Demokrasi’ dedikleri halkın karşısında olan bu yönetim tarzını şiddetle kınıyoruz. 1 Mayıs günü başlayan ve Taksim’i emekçilere yasaklamayı hedefleyen uygulamanın bir parçası sekiz gündür yaşanıyor. Taksim Gezi Parkı’nı AVM rantı haline getirecek keyfi ve pervasız karara karşı verilen mücadele, pervasızca saldırılarla durdurulmaya çalışıyor.

Kamu emekçileri ve meslek örgütleri olarak, dün olduğu gibi bugünde demokrasi isteyen halkın yanındayız. Dün olduğu gibi bugün de halkın yaralarını sarmaya derman olmaya devam edeceğiz. Taksim’i savunmayı daha da büyük bir kararlılıkla sürdüreceğiz. Bu saldırının sürdürülmesi halinde sonuçlarına katlanacak olanların AKP hükümeti olacağını bir kez daha hatırlatıyoruz. Bu sebeple bugün yapacağımız grevin gerekçelerinin ne kadar haklı olduğunu bu son gelişmelerden anlayabiliriz. Kuruluş faaliyetlerini ve değerlerini fiili meşru mücadeleden alan KESK, ülke genelinde yaşanan bu vahşete karşı mücadeleyi yükseltme kararlılığındadır. Tüm emek ve demokrasi güçlerini; bu baskıcı, otoriter ve hukuk tanımaz hükümete karşı mücadeleyi ortaklaştırmaya ve yükseltmeye çağırıyoruz” diye konuştu.

Üyeler, yapılan konuşmanın ardından oturma eylemi gerçekleştirdiler.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here