KESK Dün İskenderun’da Eylemdeydi!

0
51

kesk eylem4“Toplumsal Mücadeleler Tarihine Yeni Sayfaların Eklenişine Tanıklık Ediyoruz”

Eşit, özgür, demokratik bir ülke, iş güvencesi ve insanca yaşam için grevde olan KESK’e bağlı sendikalar dün İskenderun kent merkezinde sloganlar atarak üst geçitten, Atatürk Anıt Alanına kadar yürüdüler. Hiçbir olay ve taşkınlığın yaşanmadığı yürüyüş sonunda KESK adına konuşan Coşkun Selçuk, kamu emekçilerinin iş ve ücret güvencesini adım-adım ortadan kaldırmayı hedefleyen saldırılara güçlü bir cevap vermek için bu uyarı grevini gerçekleştirdiklerini belirtti.

KESK’e bağlı Eğitim-Sen, SES, Tüm-Bel-Sen ve BES’nin yanı sıra Genel İş Sendikası ile TKP de greve destek verdi ve yürüyüşe katıldı. Yürüyüşün son bulduğu Atatürk Anıt Alanında ilk konuşan DİSK Genel İş Sendikası İskenderun Temsilcisi Yusuf Berkyürek, Hatay Valisine seslenerek; “Antakya’da başından vurularak öldürülen Abdullah Cömert’in faillerini biran önce bulursunuz veya suçlu sizlersiniz! Biran önce faillerinin yakalanmasını istiyoruz. Şu unutulmasın ki bu bir günlük uyarı niteliğinde bir eylemdir!” diye konuşarak hükümete göndermede bulundu.

Daha sonra KESK adına konuşan Coşkun Selçuk; “Türkiye’de son bir haftadır yaşananlar, çok uzun süredir gecenin karanlığının hakim olduğu bir ülkede eşitliğe, özgürlüğe, demokrasiye hasret bırakılan tüm kesimlerin umutlarını yeniden filizlendiriyor. Silmeye, unutturmaya çalışanlara inat, topraklarımızda süren toplumsal mücadeleler tarihine yeni sayfaların eklenişine tanıklık ediyoruz.

kesk eylem5

AKP İktidarı Halka Tosladı!

Taksim Gezi Parkı’na AVM yapılmasını dayatan, talana ve ranta karşı başlatılan protestoları zor kullanarak bastırabileceğini zanneden AKP iktidarı tüm dikta rejimlerinin baş belası olan en sağlam kayaya, halka toslamış bulunuyor. Gezi parkındaki doğa katliamına karşı demokratik haklarını kullanarak tamamen barışçıl eylemler gerçekleştirenlerin canına kast eden boyutlara ulaşan devlet terörü ile karşılaşması yıllardır haksızlık ve hukuksuzlukla kuşatılanlar için bardağı taşıran son damla olmuştur.  Baskı ve zulüm düzenine karşı ülkenin dört bir tarafında milyonların sahiplendiği, omuz verdiği Gezi Parkı direnişi bir halk hareketine dönüşmüştür. KESK olarak; tüm baskıların, devlet terörünün üzerine direniş kararlılığıyla yürüyerek ülkesine ve geleceğine sahip çıkan başta gençlerimiz olmak üzere tüm halkımızı selamlıyoruz.

21 Mayıs 2013 tarihinde yaptığımız basın toplantısıyla kamu emekçilerinin iş ve ücret güvencesini adım-adım ortadan kaldırmayı hedefleyen saldırılara güçlü bir cevap vermek için bu uyarı grevini gerçekleştiriyoruz. Kamu emekçileri iş güvencesi başta olmak üzere, kazanılmış haklarına nasıl sahip çıkıyorsa, halkımızla birlikte yaşam alanlarımıza da aynı kararlılıkla sahip çıkmayı sürdürecektir. Siyasi iktidarı kamu emekçilerinin ve halkın geniş kesimlerinin taleplerine kulak vermeye çağırıyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here