Kent Gündeminden Kısa-Kısa Haberler

0
41

gündem kısa1Vali Lekesiz Görevli İzinli Olarak Yurt Dışına Çıktı

Vali Celalettin Lekesiz’in, bir proje kapsamında görevli-izinli olarak yurt dışına çıktığı 23-30 Kasım tarihleri arasında Hatay’da bulunmayacağı öğrenildi. Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, 23-30 Kasım 2013 tarihleri arasında bir proje kapsamında görevli-izinli olarak yurt dışına çıktı. Hatay Valisi Lekesiz’in yerine belirlenen süre içerisinde Vali Yardımcısı Kadim Doğan vekâlet ediyor.

Civelek, Harb-İş’in Aşure Günü Etkinliğine Katıldı

İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, Türk Harb-İş Sendikası İskenderun Şubesi’nin düzenlediği Aşure Günü etkinliğine katıldı. Civelek, Aşure Günü etkinliğine katılan konuklarla tek-tek selamlaşırken, Sendikanın İskenderun Şube Başkanı Kenan Cerrahoğlu,  Aşure Günü etkinliğine katılan tüm konuklara teşekkür etti. 2 Nolu Belediye Sosyal Tesis önündeki açık alanda düzenlenen Aşure Günü etkinliğine, Başkan Civelek’in yanı sıra CHP İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar, Türk Harb-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı İdris Keşan, Genel Sekreter Haldun Kurubacak, Türk-İş Hatay İl Temsilcisi Çakır Varan, Demiryol-İş Sendikası İskenderun Temsilcisi Cuma Yüksel ve vatandaşlar katıldı.

HESOB Esnaf Evinde Esnafa Hijyen Eğitimi Verildi

Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği (HESOB) binasında insan sağlığı açısından önemli olan gıda maddelerinin imalat ve satışlarında hijyen konusunda esnafa bilgilendirme eğitimi verildi. HESOB Bendevi Palandöken Esnaf Evinde gerçekleşen bilgilendirme toplantısına HESOB Başkanı A.Kadir Teksöz, Çıraklık Eğitim Müdürü Emine Atmaca, oda başkanları ile çok sayıda esnaf katıldı. Emine Atmaca, imalat ve satışta sağlıklı ortamın çok önemli olduğunu, tüketicinin hijyenik kuraallara uygun gıda maddelerini tüketmesi gerektiğine dikkat çekerek bu konuda eğitim çalışmalarını periyodik şekilde sürdüreceklerini belirtti. HESOB Başkanı Teksöz’de Çıraklık eğitim müdürü Emeni Atmaca’ya verdiği bilgiler dolayısıyla teşekkür ederek esnafı da hijyen kurallarına azami uymaya davet etti.

Erzin 8 Ocak İlköğretim Okulunda Aşure Günü

Erzin’de Mübarek Muharrem ayının kutlama etkinliği çerçevesinde 8 Ocak İlköğretim okulunda aşure günü kutlaması yapıldı. Okul bahçesinde düzenlenen aşure günü kutlamasına Payas Kaymakamı İrfan Demiröz, Erzin İlçe Kaymakamı İskender Yönden, Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Kazım Sağıroğlu, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ökkeş Koçak, Emniyet Müdür Vekili Ali Koyuncu, Okul Müdürü Aydogan Demirci, okul öğretmenleri ve öğrenciler katıldılar. Okulun bahçesinde aşure masası etrafında toplanan davetlilere Payas Kaymakamı İrfan Demiröz Aşurenin tarihçesini anlattı. Daha sonra ikram edilen nar taneli aşureleri davetliler afiyetle yediler.

Asi’de Şüpheli Balık Ölümleriyle İlgili Uyarı Yapıldı

Antakya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Asi Nehri’nde yaşanan şüpheli balık ölümleri ile ilgili olarak vatandaşlara uyarıda bulunuldu. Antakya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Suphi Dayı konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Asi Nehri’nde meydana gelen şüpheli balık ölümlerinin incelendiğini ifade etti. Suphi Dayı yaptığı açıklamada, Asi Nehri’nde yaşanan şüpheli balık ölümleri üzerine yetkili birimlerin hemen harekete geçtiğini söyledi ve “İl Halk Sağlığı Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Asi Nehri suyundan numuneler alındı. Bu numuneler şu an inceleniyor. Yakın bir süre sonra bu tahlil sonuçları belli olacak. Tahlil sonuçları belli oluncaya kadar, Vatandaşlarımızı uyarıyoruz. Vatandaşlarımız, tahlil sonuçları açıklanıncaya kadar, tedbir amaçlı olarak Asi Nehri’nden balık avlamasın, toplamasın ve yemesin” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here