Emek Partisi; “Kadınlar Sokağa, Karar Almaya!”

0
121

emep açıklama2Kadına yönelik şiddet konusuna değinen Emek Partisi İskenderun İlçe Örgütü, 12 yıllık AKP iktidarı boyunca kadına yönelik şiddetin yüzde 1400 arttığını öne sürdü.

Kadına şiddetin artmasında sorumlu gördükleri Ak Parti iktidarının icraatlarını sert bir dille eleştiren Emek Partisi İskenderun İlçe Örgütü; “Bu ülkede kadınlar için bir cendereye dönüşmüş olan aile kurumu şimdi de, bin bir zorlukla okuyan üniversite öğrencisi genç kadınlara vaadedilen sözde “öğrenim kredisi ödememe teşviki” ile güçlendirilmeye çalışılıyor. Nerede, kiminle, nasıl yaşayacağına, kaç çocuk ve nasıl doğuracağına, sokağa ne zaman çıkıp çıkmayacağına yaşamlarının her alanına müdahale ediliyor. Kadına yönelik şiddete, dayağa, tacize, tecavüze, ailede, işyerinde, okulda, sokakta göz yummakla da kalmayıp teşvik eden, dayakçının sırtını sıvazlayan, tacizciyi pohpohlayan başbakan ve AKP hükümetinin yapacaklarının teminatı kadınlara ettiği zulümden başka bir şey değildir.

Kadınlara müjde gibi sunulan “kadın istihdam yasası taslağı” ile esas işiniz evdeki eş, çocuk, yaşlı, hasta ya da engelli bakımıdır deniyor. Tüm bunları yap, asıl işini aksatma ama düşük ücretli, güvencesiz, örgütsüz, itaatkar emeğini de sömüreyim deniyor” dedi.

Kadınların artık değiştiğini gerçekleri gördüğünü savunan İlçe Örgütü açıklamasını şöyle sürdürdü;

“Sevgili kadınlar! Şiddetin haklı mazereti yoktur; evde, işyerinde, sokakta şiddete dur demenin zamanı… Ucuz ve yedek işgücü olmaya, güvencesiz esnek çalışmaya, nefret cinayetlerine, ötekileştirilmeye, inkâr ve linç politikalarına ‘artık yeter’ demenin zamanı! Seçim döneminde gelip palavralarla bizden oy isteyenlere karşı ‘Kendimizi de kentimizi de biz yöneteceğiz!’ demenin zamanı! ‘Üç çocuk doğur, otur evinde bak. Kocandır döver de sever de’ diye hayatımızı hapishaneye çevirenlere karşı, sermaye egemenliğine karşı ‘eşit, özgür, kardeşçe ve şiddetten arındırılmış yeni bir dünya yaratmak mümkün’ diye haykırmanın zamanı.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here