Kent Gündeminden Kısa-Kısa Haberler

0
77

Büyükşehir Belediyesi’nden Arsuz’a Modern Yollar

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, kent genelinde sürdürdüğü yol yapım, bakım ve onarım çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Hatay halkını güvenli ve modern yollarla buluşturmak için mesai kavramı gözetmeksizin yıl boyunca sürdüren HBB ekiplerinin bu seferki durağı Arsuz oldu. Arsuz’un Karahüseyinli Mahallesi’nde beton asfalt çalışması gerçekleştiren HBB ekipleri, devam eden çalışmanın en kısa süre içinde tamamlanarak vatandaşın hizmetine sunulacağını belirtti.

Payas’ın Yolları Kullanıma Elverişli Hale Getiriliyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri Payas ilçesinde bozuk yollarda reglaj ve PMT çalışması ile bakım çalışmaları gerçekleştirdi. İlçelerin üst yapı çalışmalarına hız kesmeden devam eden HBB ekipleri, sorumluluk alanları içerisinde yer alan yolları bakım çalışması ile elden geçiriyor. Ekipler bu doğrultuda Payas ilçesine bağlı Fahrettin Altan Caddesinde yollara stabilize malzeme serimi ve reglaj çalışması gerçekleştirdi. Yollardaki çukurların doldurulması ve tümseklerin kazılması gibi çalışmaları gerçekleştiren ekipler, yolu yayaların ve araçların kullanımına elverişli hale getirdi. HBB Fen İşleri Dairesi ekipleri, Payas ilçesi Fahrettin Altan Caddesinde gerçekleştirilen çalışmalarının devamında beton asfalt yapımına başlanılacağını duyurdu.

Esnafların Yasal Hakkı Dışında, Kaldırım İşgallerine Müsaade Edilmeyecek

Hatay Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, kent düzeni ve estetiğinin sağlanması adına caddelerde denetim gerçekleştiriyor. Yayladağı ilçesinde vatandaşların kaldırım işgali şikâyetine istinaden çalışma başlatan HBB Zabıta ekipleri, bölgede bir takım incelemelerde bulundu. Vatandaşların yürüme alanlarını engelleyen durumları önlemek amacıyla HBB ekipleri tarafından denetim düzenlendi. Görüntü kirliliğine neden olan, yaya trafiğini engelleyen kaldırım ve yol işgallerine taviz vermemek adına görevlerini icra eden ekipler, kanun ve mevzuatlar çerçevesinde çalışmalarını gerçekleştirdi. Esnafların yasal hakkı olan alanın dışında kaldırım işgallerine müsaade edilmeyeceği konusunda bölge halkına uyarıda bulunan HBB ekipleri, uyarıları dikkate almayarak kaldırımları işgale devam edenlere cezai işlem yapılacağını belirtti. Zabıta ekipleri tarafından esnaflar tek tek ziyaret edilerek, kaldırımların kullanım alanları ile ilgili bilgi verildi.

Fosseptik Çukurlar İptal Ediliyor, Koku ve Tıkanıklık Önleniyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), evlerden gelen katı atıkların toplandığı çukurların iptal edildiğini ve bu sayede tıkanmaların önüne geçildiğini duyurdu. Bazı bölgelerde önceden kanalizasyon bağlantılarının çukurlarda birleştirilerek deşarj sağlandığını ve bu sistemin tıkanıklıklara sebep verdiğini tespit ederek şikâyet üzerine iptal edildiğini bildiren Genel Müdürlük, altyapının en önemli unsurlarından biri olan kanalizasyon hatlarının sorunsuz bir şekilde deşarjının sağlanması için yapılan projeler ile çözüm arayışının devam ettiğini açıkladı. İskenderun ilçesine bağlı Yıldırımtepe Mahallesi’nde yapılan çalışmada, tıkanıklık meydana 388 Sokak’ta ki fosseptik çukurların iptal edilerek 200’lük koruge borular ile 40 metre yeni hat döşendi.

Pasif Sondajlar Aktifleştiriliyor, Su Kapasitesi Arttırılıyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), Hatay genelinde mevsim gereği ihtiyaç duyulan su ihtiyacını karşılamak için çözümler üretmeye devam ediyor. Genel Müdürlük, Arsuz ilçesinde dağıtımı yapılan içme suyunun mevcut kapasitesini arttırmak amacıyla sondaj çalışması başlatarak yetersiz gelen bölgelerin ihtiyacının karşılanacağını açıkladı. Arsuz ilçesine bağlı Nardüzü Mahallesi’nin Aytemur mevkiinde teknik personeller tarafından yapılan ölçüm ve keşif incelemesi sonrasında pasif bulunan sondajların aktif hale getirildiğini aktaran İdare, aktif hale gelen sondajdan mahalledeki şebeke hattına 2 adet vana aracılığıyla yapılan bağlantıda 150’lik borular ile 6 metre yeni içme suyu hattının döşenerek eksikliğin giderildiğini kaydetti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here