Kent Gündeminden Kısa-Kısa Haberler

0
38

kısa-kısa haberlerUğur Fırat; “Altın İki Haftanın Yükseğinde”

İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat haftanın ilk altın piyasasındaki gelişmeleri değerlendirdi. Başkan Fırat yaptığı açıklamada; “Altın iki haftanın yükseğinde! Altın, bazı yatırımcıların metalin bir ay içindeki ilk üst üste haftalık kazancı kaydetmesinin ardından düşük fiyat iddialarını sonlandırmaları ile iki haftanın en yükseğine yakın seviyeden işlem görüyor. Altın, Fed faiz artırımı tarihini değerlendirirken, diğer merkez bankalarının büyümeyi desteklemek için adım atmalarının doları güçlendirmesi ile 2000’den bu yana ilk kez ardı ardına yıllık kayıp kaydetmeye hazırlanıyor. Bunun yanı sıra Piyasalarda ‘Japonya resesyonu’ etkisi uluslararası piyasalar Japonya’nın sürpriz şekilde resesyona girmesinin ardından hareketlendi” dedi.

HATSU Genel Kurul Toplantısı 2. Oturumu Yapıldı

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (HATSU) Genel Kurulu Toplantısı’nın 2. Oturumu Hatay Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş başkanlığında gerçekleştirildi. Oturum 12.11.2014 tarihinde yapılan toplantının karar özetlerinin okunup oy birliği ile kabul edilmesiyle başladı. Genel Kurul’da, 12 Kasım 2014 tarih ve 15 sayılı karar ile seçilen denetçilere ödenecek ücret oy birliği ile kabul edildi. Komisyonlara havale edilen raporların çalışmaları sürdüğü için toplantıya 20.11.2014 Perşembe günü saat 14.00’e kadar ara verilmesi kararlaştırıldı.

Erzin’de Yaralar Sarılmaya Devam Ediyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU) ekipleri, Erzin ilçemizde yaşanan sel felaketinden sonra zarar gören boru hatlarına yönelik onarım ve yenileme çalışmalarının sürdüğünü duyurdu. Genel Müdürlük, sel sonrası sürdürülen çalışmalar kapsamında bölgeye 12 Bin metre boru döşendiğini bildirdi. Yapılan kapsamlı çalışmalar sonucunda içme suyu ihtiyacını kuyu suyuyla karşılayan Erzin’e ek bağlantılarla kaynak suyu verilmeye başlandı. Yapılan onarım ve hat yenilemeleri ile birlikte Erzin’e bağlı, Ilıca, Gökgöl, Hasançayı, İçmeler, Karıncalı ve Şirinsu mahallelerindeki su sorunu giderilmiş oldu. HATSU, bölgedeki yoğun çalışmaların sürdürüldüğünü ve sorunlar giderilinceye kadar ekiplerin mesai kavramı gözetmeksizin çalışacağını açıkladı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here