Kent Gündeminden Kısa-Kısa Haberler

0
62

kısa-kısa haberlerZarftan Çıkan Sarı Toz Panik Yarattı

Kentimizde görev yapan Avukat Fırat Ç., kendisine Amerika’dan gönderilen zarftan toz çıktığı iddiasıyla İskenderun Devlet Hastanesi’nde kontrol altına alındı. Hukuk bürosu olan Avukat Fırat Ç.’nin, ofisine iddiaya göre Amerika’dan zarf geldi. Zarfta ne olduğunu anlamadığı toz ile karşılaştığını öne süren Fırat Ç., durumu polise ve sağlık ekiplerine bildirdi. Bunun üzerine hukuk bürosuna gelen sağlık ekipleri avukatı alarak İskenderun Devlet Hastanesi’ne götürdü. Tedbir amaçlı özel kıyafet giyen sağlık ekipleri, avukatı kontrol altında tutarken, hastanedeki hastaları uzaklaştırarak bölgede dezenfekte işlemi yaptılar. Hastanede bulunan çalışan ve hastalara maske dağıtıldı. Şüpheli zarf incelemeye alındı.

İskenderun.Org 11’nci Yaşını Kutluyor

İskenderun’un güncel haber portalı İskenderun.Org 11. yaş heyecanı yaşıyor. İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu da bir mesaj yayınlayarak sitenin yöneticileri ve çalışanlarını kutladı. Mesajda; “22 Ekim 2004 tarihinden itibaren  yayın hayatına başlayan ve İskenderun başta olmak üzere bölgenin kültürel, ekonomik ve sosyal gelişmelerini halka aktarılmasında  tarafsız ve doğru bir şekilde sunan Haber portalı www.iskenderun.org 11’inci kuruluş yıldönümünü kutlamaktadır. 10’uncu  yılını bitirip 11’inci yılına giren iskenderun.org’nin İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Ufuk Aktuğ başta olmak üzere  Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Halit Sapmaz, Haber Müdürü İdris Aydoğan  ve emeği geçen  tüm arkadaşlarımızı  kutlar yayın hayatında başarılarının devamını dileriz” ifadelerine yer verildi.

Emek Partisi İskenderun İlçe Kongresi Yapıldı

Emek Partisi İskenderun İlçe Örgütü geçtiğimiz hafta sonu 7. Kongresini gerçekleştirdi. Kongrede konuşan EMEP GYK Üyesi Halil İmrek,  emperyalist işgal ve müdahale girişimlerinin Ortadoğu’yu tam bir kan gölüne çevirdiğini söyledi. Emperyalizmin ve işbirlikçi AKP’nin beslemesi olan IŞİD çetelerinin ortaçağ karanlığına rahmet okutacak bir barbarlıkla halklara saldırdığını hatırlatan İrmek; “Kobanê halkı en yiğit evlatlarının direnişiyle bu barbarlığı püskürtmeye çalışıyor. Hükümetin bu tutumunu şiddetle kınıyoruz. Hükümet derhal Kobane halkına ihtiyaç duyduğu desteği verecek adımları atmalıdır. Bir insani koridor açmalıdır” dedi. Kongrede yapılan seçimin ardından İlçe başkanlığına Tugay Demir, İlçe Yönetim kurulu üyeliklerine Şükran Ertaş, Makbule Kılıç, Yusuf Gülşen ve Şahin Kaya seçildi.

Keskincik Mahallesi Kanalizasyon Şebekesine Kavuşuyor

Hatay Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), Altınözü ilçesi Keskincik Mahallesinde Kanalizasyon şebekesi yapım çalışmalarının başladığını duyurdu. Genel Müdürlük, 10 Bin TL bedelle yapılan Kanalizasyon yapım işinin 5 personel ve 3 iş makinesi ile 22 Ekim’de başladığını ve hızla devam eden çalışmanın bir hafta içerisinde tamamlanacağını bildirdi. HATSU, ayrıca proje kapsamında 500 metrelik Kanalizasyon borusu döşemesinin yapılacağını ve bu çalışmaların takibinin de HATSU Genel Müdürlüğü tarafından yapıldığını açıkladı.

Eczacı Teknisyenlerine Eğitim Semineri

İskenderun, Arsuz ve Belen’de görev yapan eczacı teknisyenlerine ‘İş Sağlığı ve Güvenliği’ konularında eğitim semineri verildi. Çelik İş Sendikası toplantı salonunda yapılan seminerlere 2 grup halinde 350 eczane teknisyeni katıldı. Sağlık Bakanlığı tarafından görevlendirilen eğitmen Süleyman Ertaç tarafından verilen derslerde, teknisyenlerin bilmeleri gereken temel konular anlatıldı, uygulamalarla gösterildi. İskenderun Eczacılar Odası tarafından organize edilen seminerlere katılanlara sertifika da verildi. İskenderun Eczacı Teknisyenleri Derneği Başkanı Cemal Çelik, yasal statü elde edebilmek için çok uzun yıllar mücadele ettiklerini ve sonunda bunu elde ettiklerini belirterek; “Artık Sağlık Bakanlığımız bize gereken önemi vererek seminerlerimize eğitmen gönderiyor. Bu bizim için güzel bir gelişme. Arkadaşlarımız 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası çerçevesinde eğitim aldılar ve sertifika sahibi oldular. Bu tür çalışmalarımız devam edecek. Katkıda bulunanlara teşekkür ederiz” dedi.

Hasta Taşıyan Ambulans Kaza Yaptı

Payas’ta, ambulans ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 2’si çocuk 10 kişi yaralandı. Alınan bilgiye göre, Erzin’de kalp krizi geçiren hastayı İskenderun’a götüren A.S. idaresindeki 31 ZA 808 plakalı ambulans, D-817 karayolu, Payas ilçesi, istasyon kavşağını geçtikten sonra E.D.’nin kullandığı 31 U 6640 plakalı otomobil ile çarpıştı. Kazada otomobilde bulunan 2’si çocuk 4 kişi ile ambulansta bulunan sağlık personeli ve hasta yakını 6 kişi yaralandı. Yaralıların kaza yerine sevk edilen ambulanslarla çeşitli hastanelere sevk edildiği öğrenildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here