Kent Gündeminden Kısa-Kısa Haberler

0
45

gündem kısa2Antakya Devlet Hastanesi’nde Çocuk Sünnetine Sıra Verilemiyor

Antakya Devlet Hastanesi Çocuk Cerrahi Branşında aileler çocuklarını sünnet ettirmek için sıra alamıyor. Yaz mevsimiyle çocukları sünnet ettirmede her yıl olduğu gibi bu yılda artış gözleniyor. Vatandaşın yoğun talebinden dolayı, Antakya Devlet Hastanesi Çocuk Cerrahisi doktorlarından “Haziran, Temmuz’da sıra yok. En erken Ağustos’ta verebiliriz” yanıtını alıyor. Sağlık Bakanlığı sünnetin uzman doktorların gözetiminde yapılmasını isterken, hastanelerin yığılma var şeklinde bahaneyle sıra vermemesi hayret verici olarak değerlendirildi. Vatandaş hastane yönetiminin konuyla ilgilenmesini, bu zarurete çözüm bulunmasını istiyor.

İşadamı Erkan Mıstıkoğlu’na Teşekkür Plaketi

Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Hayırsever İşadamı Erkan Mıstıkoğlu’nu makamında kabul etti. Kaymakam Aydın, Ötençay Halil İbrahim Çebişci Ortaokulunun yedi adet dersliğine ve koridorlarının zeminine fayans döşenmesi ve ayrıca okulun ihtiyaçlarına yönelik olarak sunduğu maddi ve manevi destekleri dolayısıyla, eğitime yapılan yatırımın ülkemizin geleceğine yapılan yatırım olduğunu vurgulayarak, okul öğretmen ve öğrencileri ile köy halkı adına Mıstıkoğlu’na teşekkür etti ve bu amaçla hazırlanan plaketi kendisine takdim etti.

Çevlik Denizi Bir Can Daha Aldı

Samandağ’da bir genç arkadaşları ile birlikte serinlemek için girdiği denizde boğularak hayatını kaybetti. Edinilen bilgiye göre, Çevlik sahilinde 6 arkadaşı ile birlikte serinlemek için denize giren Hüseyin Boz (20), yüzerken dalgaların yükselmesiyle akıntıya kapılarak kayboldu. Yaşanan bu olay üzerine Hüseyin Boz’un arkadaşları hemen durumu jandarma ekiplerine bildirdi. Jandarma ekiplerinin yaptıkları arama sonunda Hüseyin Boz’un cansız bedeni olaydan 3 saat sonra kıyıya vurmuş halde bulundu. Bu arada Boz’un beraber yüzdüğü arkadaşının ise son anda boğulmaktan kendini kurtardığı, hastaneye kaldırıldığı ve durumun iyi olduğu belirtildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here