‘Kent Gönüllüleri’nden Hiroşima Etkinliği

0
96

hiroşima etkinliğiİskenderun’da bir araya gelerek grup oluşturan ve edebiyat-sanat günleri düzenleyen “Kent Gönüllüleri”, geçtiğimiz günlerde Hiroşima faciasının yıldönümü nedeniyle bir etkinlik düzenledi.

Etkinliğin giriş konuşması Kent Gönüllüleri Grup Sözcüsü Süleyman Gündüz tarafından yapıldı. Hiroşima faciasının yıldönümünde, ölen binlerce insanı anmak için bir araya geldiklerini kaydeden Gündüz; “Onları anarken, bir yandan da, güçlü olanın yeryüzündeki her şeyi  hak ettiğini zannedip,  zayıf olana her daim egemen olma hayalleri uğruna yürüttüğü dünyadaki tüm kirli savaşları reddetmenin, inatla ‘hayır’ demenin yaşamsal önemini, notalarla, çizgilerle, şiirler ve öykülerle dile getirmek istedik.

Bizler, kendi hayatını sorgularken, ait olduğu kenti ve o kentin toplumsal/kültürel  yaşamını da sorgulayan bir kaç kişilik bir grup olarak çıktık yola. Niyetimiz, yüzü aydınlığa dönük bir kentin her daim  ihtiyacı olan kültürel ve sanatsal iklimin varlığına bir nebze de olsa katkı sunabilmektir.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiğimiz ‘Kültür, Sanat ve Edebiyat Gecesi’  bizim ilk etkinliğimiz oldu, aynı heyecanı koruyarak da devam etmek istiyoruz. Henüz çok yeni olan grubumuz, şimdilik ‘Bir Grup Kent Gönüllüsü’ diye anılabilir” şeklinde konuştu.

Ardından Hiroşima’ya atılan bombanın tarihsel sürecinin sunumu görsel efektler eşliğinde sunuldu. Nehir Çapar isimli kız çocuğu, Zülfü Livaneli’nin bestelemiş olduğu Kız Çocuğu adlı türküyü seslendirdi. Hiroşima’ya ve genel olarak savaşlara dair yazılmış şiirler ve öyküler okundu. Savaşlara maruz kalan çocuk hikâyeleri, çocuklar tarafından dinleyicilere demanstrasyon tekniği ile sunulduktan sonra müzik ekibi Japon Balıkçısı adlı ezgiyi seslendirdi.

Ayrıca Gizem Aslan ve Alper Arslan’ın duvarlara çizdikleri ‘Savaş’ başlıklı duvar resimleri etkinliğin içeriği ile özdeşleşerek göz doldurdu. Gece canlı müzikler ve hazırlanan çeşitli bilgisayar görselleri ile sona erdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here