‘Kent Dokularımızı Korumalı, Geleceğe Taşımalıyız!’

0
54

İskenderun Çevre Koruma Derneği Başkanı Nermin Yıldırım Kara; “Bölgemizde Var Olan Kent Dokularının Korunması ve Geleceğe Taşınması Kültür Mirasımız Açısından Önemli”

Bölgemizde var olan kent dokularının korunması ve geleceğe taşınmasının kültür mirasımız açısından çok önemli olduğunu vurgulayan İskenderun Çevre Koruma Derneği Başkanı Nermin Yıldırım Kara, Sakarya Mahallesinde ortaya çıkan kalıntılarla ilgili gerekli çalışmaların yapılması gerektiğini ifade etti.

Hatay Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü, Hatay Turizm ve Kültür İl Müdürlüğü ve siyasi temsilcilerin, bu bölgedeki çalışmaları ve gerekli tespitleri yaparak gün yüzüne çıkarmalarının İskenderun’un turizm ve tarihsel açıdan değerine değer katacağını kaydeden Kara; “Estetik Arkeolojik ve Tarih Fotoğrafçısı Sn. Fahreddin Osmanca İskenderun’da, Sakarya Mahallesinde Roma döneminde yapıldığı tahmin edilen Zeytinyağı fabrikasının kalıntıları fotoğraflamış, çok da güzel yapmış.

Bölgemizde var olan Kent dokularının korunması ve geleceğe taşınması kültür mirasımız açısından çok önemli diye düşünüyorum. Gerek ülkemizde gerekse bölgemizde kültürel değerlerimizin ve geleneksel mimarimizin bugünkü kentlerimize sosyal ve ekonomik anlamda katkıları yadsınamaz.

Önerilerin irdelenmesi ve bu konuda yerel yönetimlere düşen sorumlulukların tartışılması, korumaya yönelik çeşitli yaklaşımların ve önerilerin geliştirilmesi, koruma konusunda hepimize düşen görevler olduğunu düşünüyorum. Şimdiye dek yaygın bir kanı ve gözlem olan yerel yönetimlerin tarihsel mirasa çekingen tutumlarını etkin bir dayanışma ile ortadan kaldırmayı hep birlikte başarmalıyız.

Hatay Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü, Hatay Turizm ve Kültür İl Müdürlüğü ve siyasi temsilcilerimiz bu bölgedeki çalışmaları ve gerekli tespitleri yaparak gün yüzüne çıkarmaları İskenderun’un Turizm ve Tarihsel açıdan değerine değer katacaktır diye düşünüyorum” şeklinde konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here