“Kendiliğinden Bir Araya Gelen Bunca İnsan Çapulcu Değildir”

0
126

çydd açıklamaÇYDD İskenderun Şubesi Başkan Yardımcısı Münevver Varol’den Eylemlere Destek;

Gezi Parkı protestoları ile ilgili açıklamalarda bulunan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği İskenderun Şubesi Başkan Yardımcısı Münevver Varol; “Taksim Gezi’deki sökülen ağaçlar her kesimden insanı birleştiren birer özgürlük sembolü oldu” dedi.

Doğaya sahip çıkmakla başlayan eylemlerin artık farklı boyuta ulaştığını ifade eden Varol; “Başlangıçta doğaya, yeşile sahip çıkmakla başlayan başkaldırı;  Değişik kesimlerdeki insanların yaşam tarzlarına yapılan müdahalelere, 4+4+4 ün eğitim sisteminde yarattığı yıkıma, Çeşitli alanlardaki özgürlüklerin çeşitli bahanelerle, uydurma nedenlerle kısıtlanmasına, halkımızın malının ve ülkemizin zenginliklerinin ranta çevrilmesine, ülkemizin kurtuluş ve kuruluşunun önderlerine yapılan saldırılara, Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin temel direği olan laikliğin yok edilmesi çalışmalarına karşı bir direnişe dönüştü.

Türkiye’nin birçok kentinde, birçok meydanında, caddesinde, sokağında bir araya gelen değişik yaştan, cinsten, dinden, ırktan kalabalığın ortak paydası özgürlüklerin korunması, geriye gidiş ve baskıcı bir rejim uygulamasına karşı çıkıştı. “Artık yeter!” deyişti” diye konuştu.

Demokratik ülkelerde olağan sayılabilecek masum gösterilerin şiddet ve güçle bastırılmaya çalışılınca halkın tepkisinin daha da büyüdüğünü vurgulayan Varol; “Yaşanmakta olan üzücü süreç sonucu gelinen aşamada yetkililere düşen görev vatandaşının tepkisini objektif değerlendirmek, şimdiye kadar hiçbir eyleme katılmadığı halde şimdi bir araya gelen bunca farklı insanın başkaldırısını iyi okumaktır.

Unutulmamalıdır ki kendiliğinden bir araya gelen bunca insan; Herhangi bir tek parti veya siyasal görüşü benimsemiş değillerdir. Herhangi bir marjinal grup değildir. Küçümsenerek, azımsanarak yok sayılacak bir maceracı grup hiç değildir. Çapulcu asla değildir.

Vatanına, Cumhuriyet devrimlerine, bağımsızlığına, doğasına, çevresine, kültürüne sahip çıkan yurtsever insanlardır ve eninde sonunda zafer hep onların olmuştur.

Ulus olarak daha üzücü günler yaşamamak için, güvenlik güçlerimizi tüm halkın güvenlik gücü olduğunu unutmamaya, orantısız güç kullanmamaya, iktidarı da Gezi Eylemleri nedeniyle gözaltına alınan yurttaşlarımız da dahil olmak üzere her vatandaşı kucaklayıcı bir davranışa ve taleplere yanıt verici bir söyleme davet ediyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here