“Kendileri Çaldı, Kendileri Oynadı”

0
50

mhp ilçe başkanı3MHP İlçe Başkanı İbrahim Gül, Çözüm Süreci Toplantısını Değerlendirdi…

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali Şahin’in “Akil insanların başına bir şey gelirse sorumlusu Devlet Bahçeli’dir” sözüne sert tepki gösterenlerden biri de Milliyetçi Hareket Partisi İskenderun İlçe Başkanı İbrahim Gül oldu. Şahin’in mensup olduğu partinin önce dönüp kendi arakasına bakması gerektiğini söyleyen İlçe Başkanı Gül, Türkiye Cumhuriyeti devletinin değerlerine sahip çıkmaya yönelik çağrıdan kimsenin gocunmaması gerektiğini belirtti.

Genel Başkanları Devlet Bahçeli’nin barış ve çözüm süreci ile ilgili ülkeyi sıkıntıya sokacak beyanatlarda bulunmadığının altını çizen İlçe Başkanı Gül; “Sayın Ali Şahin’in bağlı bulunduğu siyasi parti önce dönüp arkasına baksın! Genel başkanımız, bu süreçte düzenlediği basın toplantıları ve mitinglerde tavrını net koymuş, halkı Türkiye Cumhuriyeti Devletinin değerlerine sahip çıkmaya davet etmiştir. Bundan da hiç kimse gocunmasın! İnsanlarımızda zaten demokratik haklarını kullanarak, akil insanlara tepkilerini her koşulda ortaya koymaktalar” dedi.

Önce halkı bilgilendir!

İskenderun’da akil insanların gerçekleştirdiği toplantıya, bu sürece karşı olan sivil toplum örgütlerinin davet edilmediğinin de altını çizen Başkan Gül, “MHP olarak bizde bu toplantıya davet edilmedik ama iktidar parti yöneticilerinin o toplantıya katıldığını duyduk. Basınında toplantıdan uzak tutulmak istenmesi üzücüdür. Gerçekleştirdikleri toplantıda kendileri çaldı, kendileri oynadı. Bu sürecin ülkemiz için hiçbir katkısı olmadı, olmayacağını düşünüyoruz. Biz katılmadık ama katılanların bize aktardığı bilgiler doğrultusunda, bu gelen akil insanlar da bu süreçle ilgili hiçbir bilgi sahibi değiller. Sorulan sorulara da yanıt veremiyorlar. Katılımcılardan da açıklamadıkları süreç hakkında fikirlerini sormuşlar. Bu süreçte olması gereken öncelikle barışın sağlanması için yapılacak şeylerin halka anlatılması gerekir. Daha sonra bu süreç hakkında, nasıl katkı sağlanacağı yönünde fikirlerin alınması gerekir” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here