Çakır; “Ayrışacaksak, Bu Barış Sürecini İstemiyoruz!”

0
60

temad açıklama3Kentimize gelen Akil İnsanların düzenlediği toplantıya davetli olarak katılan Emekli Astsubaylar Derneği İskenderun Şubesi Başkanı Kazım Çakır, toplantıda barış sürecinin nasıl gerçekleşeceğini öğrenmeyi beklediklerini fakat bu konu ile ilgili herhangi bir bilgi verilmediğini söyledi.

Dernek Başkanı Çakır, geçtiğimiz hafta sonu kentimizde gerçekleştirilen Akil İnsanların toplantısında, kendilerinin bilgilendirilmediği gibi ulusunda bilgilendirilmediğini söyledi. Akil İnsanlarında bu süreç hakkında bilgisi olmadığının altını çizen Başkan Çakır; “Bizim düşüncelerimizi sordular ama hangi konuda düşüncelerimizi istediler onu da bilemedik! Analar ağlamasın gibi söylenen söylemler, verilen mesajlar güzel ama bu nasıl yapılacak işte bu yok. Barışın ülkemizde gerçekleşmesi için izlenecek koşullar yok! Benim köyleri basan, insanları öldüren, askerimizi ve polisimizi şehit eden terör örgütleri ne olacak? Ellerini kollarını sallayarak, silahlarını bırakıp ülkeyi terk mi edecekler?

Peki, o şehitlerin aldıkları canların bedeli ne olacak? Bunun hesabını nasıl verecekler? Bunun bir bedeli olmalıdır! Terörist gruplar, devlet birimlerine teslim olup, hukuk karşısında yargılanıp bedellerini öderler ise bunu kabul ederiz. Süreçte söylenen analar ağlamasın, ülkede barış ve huzur olsun yönündeki sözcüklere katılmamak mümkün değildir.

Ayrışacaksak, bölüneceksek bu barış sürecini istemiyoruz! Türkiye Cumhuriyeti şemsiyesinin altında yaşayarak, barış olmalıdır. Barış sürecinde tek millet, tek vatan deniyor ama hangi millet veya hangi vatan deniyor. Adı söylenmiyor! Bunun altında da bir şeyler yatıyor. Şu unutulmasın ki biz Türk Milletiyiz! Bundan da kimse gocunmasın. Bu ülkede yaşayan herkesin kendi dillerini bilme ve öğrenme hakkı vardır. Ama devlet, tek dilde eğitim vermelidir! Diğer dilleri de özel kuruluşlar yapsın” diye konuştu. Çakır, bu şekilde halkı ayrıştırdıklarını oysaki bu ülkede yaşan herkesin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğunun unutulmaması gerektiğine vurgu yaptı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here