Kebir, Allah (CC) Sıfatıdır!

0
51

“Mütekebbir” olan kişi “şirk” sahibidir. Bu sıfat Yaratana ait olduğu için, hiç bir kul ve yaratık buna sahip olamaz. Bunu hisseden ve davranışlarında bulunan kişi mutlaka zevale erer. İnsanlar çok mali, siyasi ve maddi güce sahip olur ama asla başarılı olamaz olsa da kısa sürelidir. Büyüklük göstererek, şu küçük dağları ben yarattım, büyüklerinde de emeğim var zihniyeti acı sonlara sebep olmaktadır.

ABD’nin sadece bu sıfata sahip olduğunu Dünyaya hissettirmesi çok kısa zamanda kargaşalara ve dağılmasına neden olacaktır. Tarihe baktığımızda bu kompleksli Devlete güvenen ve aynı düşünceden giderek zulmeden İran Şahı barınacak ülke bulamamış ve sonu hazin olmuştur. Kısa zamanda BOP projesi programında, Tunus Devlet Başkanının başına gelenler, Libya Liderinin acı sonu, Mısır Devlet Başkanının akıbeti, Yemen Devlet Başkanının hazin durumu ve Irak Devlet Başkanının başına gelenler ve masum halkın çektikleri ortadadır.

Daha buna benzer, Afganistan ve Pakistan’ın durumu ve son olarak Suriye’nin başına gelenler ve dayanılmaz acı olaylar. Diğer yandan İran için yapılan tehditler. Bunların tamamı İslam Devleti ve biri birini öldürenler de ne yaptıklarının farkında olmayan Müslümanlardır.

Yazık, çok yazık, ölenlerin hepsi de “Şehit” olduklarını söylemekte. Adeta yabancı oyunuyla birbirini yiyen insanlar için kimin şehit olduğunu söyleyebilen var mı? ABD’nin oyunu BOP ile şehit olunur mu? Yaratana sığınmak gerekiyor. Bizde ölen Mehmetçikler ve ölen PKK’lılar gibi! Biz yavrularımıza, onlar da yavrularımızı öldürürken ölenlerine şehit diyor.

Ülkemizde yaşanan son olaylar çok düşündürücüdür. Büyüklük kompleksinin sonucudur. Her olayın sebebini araştırmak gerekir. Ne için, neden yapıyorsunuz, sizin söylediğiniz güzelse ona da bakalım demek lazım. Siyasi Partilerin düşünce ve fikirlerini kaile almak ve yararlanmak gerekir. Birine “…Senin evvelini biliyoruz, ne vereceğin var…” diğerine “…Sen Bozkurtlarınla uğraş, benim sana ihtiyacım yoktur…” der ve elli bine yakın aziz vatan evladının ölümüne neden caniyi ve destekçisi bölücü BDP’yi yanına almaya kalkışmanın sonucu işte pek verimli olmaz. T.C.’yi silmeye kalkanlara ve Milliyetçiliği ayaklar altına almaya büyüklük demekten başka bir şey denemez.

İnşallah aklıselim galip gelecek ve bu Necip millet diğer İslam ülkeleri gibi acılara gark olmayacaktır. Tüm devletimizi yönetenlere makul davranma uyarısı ile Tevazuun yücelttiğini, Kibrin düşürdüğünü, Gururun aldattığını ve Hasedin bitirdiğini akılda tutmak ve Diyanetin uyarısına kulak verilmesi gerekir diyerek, hoşça kalın, Allah (cc )’a emanet olun ve ay-yıldızlı bayrak asın.

e-mail: nurettincan1453@hotmail.com 

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here