Kaymakam Yönden’den Aziz Petrus ve Pavlus Bayramına Özel Kutlama Mesajı

0
19

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden; “Bir Çok Uygarlığın Bıraktığı Miras En Büyük Zenginliğimizdir”

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Hristiyan cemaati tarafından her yıl 29 Haziran’da kutlanan Aziz Petrus ve Pavlus Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Dünyada eşine az rastlanılır derinlikte hoşgörü ve üstün bir kültüre sahip kentimizde geçmişte yaşamış birçok uygarlığın bıraktığı mirasın, bizim en büyük zenginliğimiz olduğunu vurgulayan Kaymakam Yönden; “Her dinden, her kültürden örnekler barındıran medeniyetler beşiği ilçemizde gökkuşağı misali farklılıkları ve uyum içerisinde yaşamayı hayat tarzı haline getiren halkımız ise barış ve kıvanç tablomuzun önemli birer kaynağı olmuştur. Bu bereketli toprakların önemli değerleri olan; barış, hoşgörü ve kardeşliğimizin vazgeçilmez bir öğesi de Hristiyan hemşerilerimiz olduğu şüphesizdir.

Hoşgörünün en nadide örneğini sevginin dili ile birleştirerek, kim olduğuna bakmaksızın herkes ve her kesim ile paylaşan halkımız, oluşturduğu bu medeniyet anlayışı ile dünyaya örnek olmayı daima sürdüreceğine inancımız tamdır. Necip bir millet olmanın bilinciyle tasa ve keder de birlik olduğumuz gibi bayramlarımız ve özel günlerimizde de paylaştığımız coşkumuz; birlik ve beraberliğimizin ortak paydası olduğuna da yürekten inanıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle; sahip olduğu sevgi, barış ve hoşgörü iklimiyle tüm dünya ya örnek olan güzide kent İskenderun’da yaşayan tüm Hristiyan camiasının ‘St. Pierre Aziz Petrus ve Pavlus Bayramı’nı içtenlikle kutlarken, bayram dolayısıyla gerçekleştirilen ayinlerde yapılacak duaların tüm insanlığa sağlık, barış ve huzur getirmesini diler, tüm Hristiyan kardeşlerimize en derin selam ve muhabbetlerimi sunarım” ifadelerini kullandı. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here