Kaymakam Özyiğit’ten ‘Birlik ve Beraberlik’ Çağrısı

0
77

kaymakam özyiğit5İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 91.Yıldönümünü sevinç ve coşkuyla idrak ettiğimiz bu müstesna hafta münasebetiyle ‘birlik ve beraberlik’ mesajı yayınladı.

Kaymakam Özyiğit, birlik ve beraberlik duygularını güçlendiren, kırgınlıkları unutturup kardeşliğimizi pekiştiren, millet olma bilincimizi en üst düzeyde hissettiren bu özel günlerin; Halk-Devlet buluşması şeklinde hep beraber ve kardeşlik duyguları çerçevesinde kutlanmasının tüm dünyaya örnek olduğuna da işaret etti.

İskenderun’daki kardeşlik ve hoşgörü iklimine de dikkat çeken Kaymakam Özyiğit; “Bu müstesna günlerde halk ile devlet ricalinin buluşması, halkımızın birbirleriyle kaynaşması, aradaki duygusal ve sosyal bağların güçlendirilmesi fevkalade önem arz etmektedir. Öyle ki, asırlardır birçok medeniyete ev sahipliği yapan ilçemiz, farklı kültürlerin, farklı inanışların bir arada huzur ve barış içerisinde yaşadığı dünyanın önemli hoşgörü kentlerinden biridir.

Dünyanın değişik bölgelerinde etnik ve mezhep kökenli tartışmaların yaşandığı günümüzde; kökeni, kültürü ve inancının ne olduğuna bakılmaksızın insan sevgisi ekseninde oluşan İskenderun’daki kardeşlik ve hoşgörü ikliminin önemi çok daha iyi anlaşılmaktadır.

Güzide ilçemizdeki karşılıklı sevgi, saygı ve dostluk esasına dayalı birlik ve beraberlik içinde kutlanan dini ve milli bayramlar, ülkemizdeki hoşgörü kültürünün en güzel yansımalarından biridir. Bu anlayışla tüm halkımızın bayram sevinçlerini ortak sevincimiz olarak görüyor, beraberce bu mutluluğu yürekten paylaşıyoruz” diye konuştu.

Bu Güçlü Bağları Gelecek Nesillere Aktaracağız

Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm İskenderunlular arasındaki bu güçlü bağların korunması, daha da güçlendirilerek gelecek nesillere aktarılması hususunda elbirliği ile gayret gösterileceğini de vurgulayan Özyiğit mesajını şöyle tamamladı;

“Bu manada ‘birlikte rahmet vardır’ ilkesiyle tüm yöneticilerimiz ve kadirşinas İskenderun Halkı ile birlikte hareket etmek suretiyle, İskenderun’umuza  güzel hizmetler  yapmak amacıyla var gücümüzle çalışacağız. Memleketimizin hem fiziki, hem manevi, hem de ekonomik olarak  kalkınması için  hep birlikte birlik ve beraberlikle, el ele gönül gönle çalışacağız.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here