Kaymakam Özyiğit; “Öğretmenlik Dünyanın En Kutsal Mesleğidir”

0
48

kaymakam özyiğit2İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı.

Öğretmenlik mesleğini, dünyanın en kutsal mesleği olarak nitelendiren Kaymakam Özyiğit; “Dünyanın en kutsal ve en eski mesleklerinden olan öğretmenlik, her zaman bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve yarınlara aktarılması sürecinde çok önemli bir role sahip olmuştur. Dolayısıyla öğretmenlerimiz dün olduğu gibi bugün de değişimin, gelişimin, yenilenmenin ve daha ileri hedeflere doğru yürümenin anahtarı durumundadır.

Öğretmenlerin sorumluluk duygusu gelişmiş, geçmişini iyi bilerek geleceğe güvenle bakan, iyi ahlâklı, insana ve emeğe saygılı, araştıran, okuyan, hayatı seven iyi nesiller yetiştirmelerinin geleceğe yapılacak en büyük yatırım olduğu aşikârdır.

Ülkemizin çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmasında, daha iyiye ve daha ileriye giden bir Türkiye için en büyük çabayı kuşkusuz öğretmenlerimiz göstermektedir. Onların verdikleri bilimsel, çağdaş, mesleki ve sosyal eğitimle; güçlü, bilgili ve gelişmelere açık bireyler yetişecek geleceğe daha emin adımlarla ilerleyen bir toplum oluşturulacaktır” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here