Kayıp Atlarla İlgili Tartışmalar İstifa Getirdi

0
35

Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin MHP’den İstifa Etti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden Hatay’ın Dörtyol Belediyesi’ne hibe edilen 100 attan biri yolda ölmüş, 99 at ise kaybolmuştu. Kayıp atlarla ilgili hakkında soruşturma başlatılan MHP’li Belediye Başkanı Fadıl Keskin partisinden istifa etti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Twitter’dan yaptığı açıklamada; “İstanbul BŞB’den aldığı atlar nedeniyle, Adli ve İdari Soruşturmaya muhatap olan, Hatay/Dörtyol Belediye Başkanımız Sayın Fadıl Keskin’in, partimizden istifası işleme konulmuş olup, Belediye Başkanları listemizden de düşürülmüştür” dedi.

Hatay Dörtyol Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Yıldıray Yıldız, yaptığı açıklamada kayıp atlarla ilgili şunları söylemişti; “100 atın evrak üzerinde Dörtyol Belediye Başkanı ve Dörtyol Belediye memuru tarafından imzalanarak teslim alındığı görülse de belediye ve veteriner işleri müdürlüğü olarak fiziken 100 adet at teslim alınmadı. Belediyemize ait hayvan pazarı tesisleri ve diğer sahalarda da 100 adet at bulunmuyor. Ancak yine yaptığım araştırmada atların hayvan pazarına geldiğini fakat 1’inin yolda öldüğünü öğrendim. Diğer 99 at ise belediyemiz tarafından teslim alınmadı. 13 Nisan itibariyle de savcılığa suç duyurusunda bulundum. Şu anda kaymakamlık kapsamlı bir soruşturma yapıyor.”

100 atın teslim evraklarında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden Hatay Dörtyol Belediyesi’ne bedelsiz devredilen atların her birinin değerinin 4 bin TL olduğu belirlenmiş, hibe edilen 400 bin TL değerindeki 100 attan 99’unun kayıp olduğu ortaya çıkmıştı. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here