Katolik ve Ermeniler Paskalya’yı Kutladı

0
187

paskalya kutlandı1Bir önceki hafta sonu Mesih İsa’nın Kudüs’e Giriş Bayramını kutlayan Katolik ve Ermeni Hıristiyanlar, geçtiğimiz hafta sonu da Hıristiyanlığın en büyük bayramı olan ve Mesih İsa’nın dirilişini simgeleyen Paskalya’yı kutladı.

Paskalya nedeniyle Cumartesi gecesi ilk önce kentimizde bulunan Karasun Manuk Ermeni Kilisesinde daha sonra da İtalyan Katolik Kilisesinde birer ayin düzenlendi.

İskenderun Karasun Manuk Ermeni Kilisesi’ne giden Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek ile CHP İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar, Ermeni asıllı Türk vatandaşı olan cemaatin Paskayla Bayramını kutladı. Dudu ve Civelek, bayramın sembolü olan yumurta da tokuşturdu.

Ayini yöneten İskenderun Karasun Kanuk Ermeni Kilisesi Papazı Avadis Tabaşyan, bayram kutlaması için Adana ve Mersin’deki cemaatin bir bölümünün de İskenderun’a geldiğini söyledi. Paskalya’nın Mesih İsa’nın dirilişinin bayramı olduğunu anlatan papaz Tabaşyan, Ermenice yapılan ayinde Türkçe verdiği vaazda “Biz bugün buraya ne için geldik? Bayram coşkusu için mi, yoksa yüreğimize gömdüklerimiz için mi? Bugün bayramsa eğer, coşkuyla kutlamak lazım. Sevgiyi yaşayarak, barış dileyip bu dileği yaşayarak, içimizdeki kötülükleri atarak, yaşamak lazım. Diriliş Bayramı bu nedenle önemlidir. İyi duygularla kendimizi besleyelim” dedi.

paskalya kutlandı2

Aynı gün geç saatlerde Katolik Kilisesi İskenderun Katedrali’nde de Paskalya ayini düzenlendi. Peder Maximilan Veres ile Atanazy Sulik ve Peder Julian Misariu tarafından düzenlenen ayin kilise avlusunda yakılan ateşin etrafındaki törenle başladı. Türkçe yapılan ayinde vaaz veren Peder Veres; “Bu gece tüm dünya için dua edelim. Paskalya, barış versin, yanlış düşüncelerden uzaklaştırsın, hastalıklardan, kötülüklerden, yanlışlıklardan uzaklaştırsın. Hastaların sağlığına kavuştursun, zor durumdaki mültecileri evlerine ulaştırsın” diye konuştu.

Bir buçuk saat süren ayinde vaftiz olanlara komünyon verildi ve ardından kilise salonunda paskalya kokteyli düzenlendi. Salonda birbirlerinin bayramını kutlayan Hıristiyan vatandaşlar yumurta da tokuşturdular.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here