Katliamdan Yaralı Olarak Kurtulan Köreği; “Tarif Edilemez Acılar İçerisindeyiz”

0
115

dehşeti anlattı1Geçtiğimiz hafta sonu Başkent Ankara’da yaşanan terör saldırısından yaralı olarak kurtulan Bülent Köreği (53) yaşadığı dehşet anlarını anlattı. Ayaklarına isabet eden şarapnel parçaları ile yaralanarak Ankara Numune Hastanesi’nde tedavi altına alınan Köreği, Hatay’da ikamet eden ailesi tarafından İskenderun’a getirildi ve devlet hastanesinde tedavi altına alındı. Çanakkale’de Devlet Hastanesi personeli olduğunu söyleyen Köreği, yaşadığı dehşet anlarını şu şekilde anlattı;

“Barış mitingi kortejinde arkadaşlar ile sohbet edip yerlerimizi aldığımız esnada ilk patlama yaşandı. İlk patlamada sadece ses duydum. İkinci patlama ise bize yedi, sekiz metre mesafede oldu. O an neler olduğunu, neler yaşandığını insan tarif edemiyor. Ortam çok kötüydü. Patlamanın olduğu yer yoğunluklu insanların olduğu yerdi. Bizim hayatta kalmamız bir mucizeydi. Üzerimize gelen bilyeler insanların ayaklarını, kollarını parçaladı. Yakın olmuş olsaydım bilyeler vücudumun can alıcı noktalarına gelebilirdi.

Yerde yatan, inleyen ve yardım isteyen insanlar vardı. Biz diğer sağlıkçı arkadaşlar ile yardım isteyen insanlara bilinçsiz bir şekilde turnike yapmaya çalışıyorduk.  Aradan geçen yirmi, yirmi beş dakika sonra kendimin de yaralı olduğunu fark ettim. Şarapnel parçaları diz kapaklarıma isabet etmişti. Diz kapağımdan aşağıya doğru kan aktığını fark edince birden ayaklarımın üzerine basamadım ve kendimi meydana bıraktım.

O sırada arkadaşlar üçüncü bir bomba olasılığı olduğunu söylüyorlardı. İnsanlar sürünerek alandan çıkmaya çalışıyorlardı. Ne olduğunu anlamadan birden polisin attığı gazları gördüm. Ambulans girişleri sanki engelleniyormuş gibi geliyordu bana. Ambulansların giriş noktalarına akrepler çekilmişti. Hiçbir insanın bu tramvayı yaşamasını istemem. Tarif edilemez acılar içerisindeyiz.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here