“Kaşıkla Verip Kepçeyle Almak Asla Kabul Edilemez”

0
85

Saadet Partisi İl Divan Toplantısında Konuşan Necmettin Çalışkan, Ülke Meseleleri Hakkında Değerlendirmelerde Bulundu…

Saadet Partisi Hatay Aylık İl Divan Toplantısı yapıldı. Habib-i Neccar Konferans salonunda gerçekleşen il divan toplantısı açılışında basına açıklama yapan Saadet Partisi Genel İdare Kurul (GİK) Üyesi ve Hatay İl Başkanı Necmettin Çalışkan, İskenderun limanının özelleştirmesi, Hatay’ın büyükşehir oluşu, okullarda başörtüsü yasası ve sınıra yerleştirilen patriot füzeleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Geçtiğimiz hafta sonu iki bakanın, limanda düzenlenen törene katılmalarını eleştiren Çalışkan; “Bakanları duyarlı olmaya, devletin manevi şahsiyetini korumaya davet ediyoruz. Gemi seferi başladı diye toplanıp bir ile gelinir mi? Bu gidişle dolmuş seferlerinde de göreceğiz bunları” dedi.

Hatay’ın büyükşehir olmasına da değinen Çalışkan, Büyükşehir yasasında tek hedefin belediyeleri kazanmaya yönelik bir hesap olduğunu savundu. Büyükşehirle beraber halkın sırtına büyük vergi yükleri bindiğini söyleyen Çalışkan; “Umarız ki bu vergiler karşılığında gerekli hizmetler halka götürülür. Parti olarak büyükşehir yasasını destekledik. Büyükşehir’in yetkilerinin Ankara’dan illere aktarılması elbette güzel bir gelişme ama bir iyilik yaparken kaşıkla verip kepçeyle almak asla kabul edilemez” diye konuştu.

Başörtüsünün tüm kurumlarda serbest bırakılması gerektiğini savunan Çalışkan; “Kanunen başörtü hiçbir yerde yasak olmamasına rağmen fiili bir uygulamayla yasaktı. Bu sun’i yasağı kaldıracakları yerde çıkardıkları yeni yönetmelikle artık resmen, kanunen ve fiilen yasaklanmış hale geldi. Öğrenci Kur’an-ı Kerim dersinde başını örter diğer derslerde açar diyor. Böyle bir dayatmayla başörtüsünde fiili bir yasaklama sürecine girdik. Bu yanlıştan bir an önce dönülmesi bu yasaklama sürecin kati suretle yok edilmesi gerekir. Kaldı ki inancımızın bir emri gereği olan başörtüsü sadece öğrencilere değil diğer kamu kuruluşlarında serbest özgür bırakılması gereken bir yaşam biçimidir” dedi.

Ülke Adım Adım Savaşa Sürükleniyor!

Ülke olarak adım-adım savaşa sürüklendiğimizi de öne süren Çalışkan; “Malatya’ya kurulan füze radarından sonra Suriye sınırımıza patriot füzeleri yerleştiriyor. Füzenin amacı İsrail’in korunmasını sağlamak… Bu olayları anlatırken Sayın Başbakan bilinçaltında ülke topraklarını NATO toprağı ilan etti. Füzeler semboliktir. Mesele zorla kovulan çekiç gücün tekrar ülkeye yerleştirilmesidir. Yabancı askerler işgal gücü olarak topraklarımıza yerleşecekler” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here