CHP’li Vekil Dudu’ya ‘Yılın Siyasetçisi Ödülü’

0
53

Kuzey Kıbrıs’ın en büyük ödül töreni olarak kabul edilen, “Avrupa Gazeteciler Derneği Yılın En İyileri Ödül Töreni” Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Siyaset, medya, iş dünyası, sanat başarı ve kalite ödülleri dallarında 60 ödülün verildiği gecede CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu ‘Yılın Siyasetçisi Ödülü’nü aldı.

Ödül töreni için Kıbrıs’a giden CHP Milletvekilleri Av. Mevlüt Dudu, Namık Havutça, Ali Sarıbaş, Erdal Aksünger, Ramazan Kerim Özkan, Ahmet İhsan Kalkavan, Mehmet Hilal Kaplan’dan oluşan heyet Kıbrıs’ta bir dizi temaslarda da bulundu. KKTC Meclis Başkanı Hasan Bozer ve Başbakan İrsen Küçük’ü ziyaret eden CHP heyeti, bütçe görüşmelerinin sürdüğü bir dönemde kendilerini kabul eden Bozer ve Küçük’e teşekkür etti.

Başbakan İrsen Küçük, CHP milletvekillerini KKTC’de görmekten her zaman mutluluk duyduklarını belirterek, Türkiye Cumhuriyeti’nden gelen her türlü desteğin kendilerine güç verdiğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partili Milletvekillerinden oluşan Heyet daha sonra Toplumcu Demokrasi Partisi, Cumhuriyetçi Türk Partisi ve Demokrat Parti’yi ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu.

Milletvekili Mevlüt Dudu, CHP’nin Kıbrıs’la ilgili görev verdiği milletvekillerinden biri olduğunu belirterek, Kıbrıs’ın Türkiye için çok önemli olduğunu söyledi. Kıbrıs’ın uzun süredir Türkiye Cumhuriyeti tarafından ihmal edildiğini düşündüklerini kaydeden Dudu; “Çözüm girişimleri anlamında herhangi bir politika üretilmediğini, Kıbrıs Türklerinin sorunlarının çözümü için bir girişimde bulunulmadığını düşünüyoruz. Bu ziyaret vesilesiyle acaba CHP olarak yeni bir soluk getirebilir miyiz düşüncesindeyiz ve niyetindeyiz. Bu nedenle sizlerle bilgi alışverişini yararlı buluyoruz” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here