Karneler Yarın Alınacak

0
18

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılının İlk Dönemi Sona Eriyor
Karneler Yarın Alınacak

2023-2024 Eğitim Öğretim yılının ilk dönemi yarın sona eriyor. Ülke genelinde milyonlarca öğrenci karne alarak 15 günlük sömestr tatiline başlayacak. İlk dönem 19 Ocak 2024 bitecek, 5 Şubat 2024 tarihinde ise ikinci dönem başlayacak.

İskenderun’da eğitim gören 50 binden fazla öğrenci yarın ilk dönem karnelerini alarak tatile başlayacak. Yarıyıl tatili için öğretmenler öğrencilere bol-bol kitap okumaları tavsiyesinde bulundu. Öğretmenler, 5 Şubat 2020 Pazartesi günü başlayacak olan ikinci döneme motivasyonları yüksek, dinlenmiş bir şekilde başlayabilmeleri için öğrencilerin tatili iyi değerlendirmeleri gerektiğini ifade ettiler.

Psikolojik danışmanlar ise, velilere seslenerek, özellikle durumu zayıf öğrencilere baskı yapılmaması konusunda uyardı. Zayıf dersi olan çocuklara şiddet uygulamak yerine, tatili zayıf ders üzerine çalışmalar yaparak değerlendirmenin daha doğru olacağını söyleyen uzmanlar, velilerin daha sabırlı olmalarını istedi.

“Karneyi değerlendirirken aşırı eleştiride bulunmaktan ve aşağılamaktan kaçınılması gerekir” diyen uzmanlar, başarıya bağlı sevginin çocuğa zarar verdiğini belirtti. Anne ve babaların çocuklarının karnelerine bakarken en çok dikkat etmeleri gereken konunun çocuklarını aşırı düzeyde eleştirmemek olduğunu belirten uzmanlar; “Başarı odaklı ebeveynlerde sıklıkla gördüğümüz aşırı eleştiri ve aşağılama çocukların ve gençlerin ruh sağlıklarını olumsuz yönde etkilemektedir. Özellikle “ergenlik” dönemi içerisinde yer alan gençlerin ebeveynleri ile çatışma yaşamalarına ve aile üyelerinin birbirlerinden uzaklaşmasına sebebiyet verebilmektedir” uyarısında bulundu.

Anne ve babaların sonucu yeterince iyi olmayan karnelere bakarken eleştirmek veya yargılamak yerine çocukları ile beraber nedenleri araştırması gerektiğini ifade eden uzmanlar, ebeveynlerin çocuklarını yakından gözlemlemelerinin, onları tanıma ve anlama açısından önemli olduğunu kaydetti. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here