Kardeşlik Platformundan Protesto!

0
109

kardeşlik platformu1Yıldırım; “Halkımızı Alanlara İnmeye Çağırıyoruz”

Hakkari-Yüksekova’nın Dağlıca bölgesindeki PKK terör örgütü tarafından Mehmetçiği pusuya düşürerek şehit eden PKK örgütü İskenderun’da İskenderun Kardeşlik Platformu bileşenleri tarafından protesto edildi.

Kardeşlik Platformu bileşenleri İskenderun’da Havuzlu çarşıda bir araya geldiler. Havuzlu çarşıda bileşenler burada bir basın açıklaması yaptılar. Daha sonra Havuzlu çarşıdan Şehit Pamir caddesinden Atatürk Anıtına kadar bir yürüyüş gerçekleştirdiler. Anıt alanında şehitler için saygı duruşu ve arkasından istiklal marşı okunduktan sonra eylemlerine son verdiler. Toplantı ve yürüyüşte Katil ABD işbirlikçi AKP, Katil PKK, Şehitler Ölmez Vatan bölünmez gibi sloganlar attılar ve pankartlar taşıdılar.

TSK’nın Arkasındayız…

Kardeşlik Platformu Başkanı Bayram Özarslan, Amerika’nın piyonu PKK’nın vatan savunmasında olan Mehmetçiklerimizi şehit ettiklerini ifade ederek; “Bu vatan hainleri ve askerlerimizin katili bazı siyasi partilerin denetiminde yürütülmektedir. Bugün 13 yıldır ülkeyi yöneten siyasi iktidar her tarafa PKK tarafından bombalar yerleştirilirken, kendisinin suçu olmadığını söylemeye çalışmaktadır. Biz şehitlerimize sahip çıkıyoruz ve diyoruz ki, hepimiz Mehmetçiğiz ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin arkasındayız, Onların mücadelesi onların direnişine millet olarak sahip çıkıyoruz” dedi.

kardeşlik platformu2

Açılım Politikaları İflas Etmiştir

Türkiye Liseler Birliği adına konuşma yapan Yaren Tezgider ise açılımlarla bu günlere gelindiğini ve bu açılımların arkasında AKP-PKK ortaklığı ile ABD olduğunu savunarak; “Amerikan emperyalizminin ikiyüzlü “açılım” politikaları yaşadığımız bu dönemde iflas etmiştir. ABD-AKP-PKK güdümündeki bu açılım hikayesi barış getirmedi. Bölücü terör örgütü bu dönemde güçlendi ve şehirlerimizin altına bomba yerleştirdi. Askerlerimizi, polisimizi ve sivil vatandaşlarımızı kahpe pusularda kurşunladılar. AKP 13 yıldır iktidarda ve bu dönemde PKK bölücü örgütü başımıza bela olmuştur. Bizler yükse sesle söyledik “bölücülerle aynı masaya oturulmaz” dedik. AKP hükümeti açılımlara karşı çıkan, Amerika’nın ülkemizi bölmesine karşı çıkan siyasi parti liderlerini, komutanları, aydınları cemaat ve tarikatların yardımı ile içeriye attılar. İşte bugün gelinen nokta, yurtseverlerin susturulduğu, bölücülerin güç kazandığı döneme gelinmiştir. Ama biz Mustafa Kemal’in askerleriyiz, nasıl 93 yıl önce emperyalizme karşı büyük bir zafer kazandık isek bu günde bölücülerin ve gericilerin ülkemizi emperyalizme teslim etmesine izin vermeyeceğiz. Mehmetçiğin vatan savunmasındaki kararlı tutumunu destekliyor ve arkasında olduğumuzu ilan ediyoruz” dedi.

Hükümet Sessiz Kalmıştır

Vatan Partisi Öncü Gençlik Başkanı Özgür Yıldırım ise; “Açılım veya çözüm süreci denilen şey PKK’yı rahatlatmış ve silah depolamasına yardımcı olmuştur. Bu sürecin mimarı AKP hükümetidir. Hükümet bütün bu gelişmeleri bilmesine rağmen sessiz kalmıştır. Zaten Tayyip Erdoğan’da bir televizyon konuşmasında sessiz kalındığını itiraf etmiştir. Bu bakımdan askerlerimizi şehit eden PKK değil, onu besleyen ABD ve şehirlerimizi PKK’ya teslim eden hükümettir. PKK’ya karşı mücadele eden herkes vatan mücadelesi vermektedir. Bugün de ordumuz vatan mücadelesi vermektedir. Türk Silahlı Kuvvetlerinin PKK’ya karşı verdiği mücadele terör örgütünü köşeye sıkıştırmıştır. ABD ve AB gibi devletlerin ‘çözüm sürecine geri dönün’ çığlıkları bunun en güzel kanıtıdır. Mehmetçiğin PKK’ya karşı mücadelesi aynı zamanda AKP’yi de zora sokmuştur, açılım politikaları bu yüzden kayaya çarpmıştır. Dağlıca’daki hain saldırılar son çırpınışlardır. Bunları milletimiz görmektedir. Ne zaman Türk silahlı Kuvvetleri PKK’ya karşı etkin mücadele yürütmüş o zaman ABD ve AB telaşa düşmüştür. Bizler teröre karşı mücadele eden askerlerimizin yanında ve bu mücadelenin yanındayız ve halkımızı bu mücadelenin içinde olmaya ve alanlara inmeye çağırıyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here