“Kardeşliğimizi Kimse Bozamayacaktır”

0
77

reyhanlı açıklamaReyhanlı Sivil İnisiyatif Platformu, Ortak Açıklama Yaptı

Reyhanlı Sivil İnisiyatif Platformu, yazılı bir açıklama yaparak, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Reyhanlı Ufuk Eğitim Derneği, Reyhanlı Birlik Derneği, Türk Eğitim Sen, Memur Sen Reyhanlı Temsilciliği, Misak-Der, Rehider, Gönülpınarı, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Anadolu Platformu, İHH Reyhanlı Temsilciliği, Semerkand Vakfı Reyhanlı Temsilciliği, TÜRKAV, Beşir Derneği Reyhanlı Temsilciliği, Tümsad Reyhanlı Temsilciliği, Reyhanlı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Eğitim Bir-Sen, Sağlık-Sen, Diyanet Bir-Sen, Reyhanlı Ziraat Odası, Reyhanlı Tornacılar Demirciler ve Makinistler Odası, Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası ve Reyhanlı Mahalle Muhtarları Derneğinden oluşan Reyhanlı Sivil İnisiyatif Platformu, yapılan ortak basın açıklamasında düzenlenen provokasyonlara ve oynanan oyunlara rağmen Hatay’daki kardeşliği bozmaya kimsenin gücü yetmeyeceğini haykırdılar. Reyhanlı Sivil İnisiyatif Platformu tarafından yapılan yazılı açıklamada özetle şu ifadelere yer verildi;

“Barış ve hoşgörü şehri Hatay’ımızın ve özelliklede Reyhanlı ilçemizin bu saldırı için seçilmiş olmasını manidar buluyoruz. Komşumuz Suriye’de, ülkemiz Türkiye’de ve hassaten Reyhanlı’mızda neler olup bittiğinin farkındayız. Reyhanlı’mız kutsal hac yolculuğunun bir durağı olmanın da verdiği tecrübe ile gelen mazlum Suriyeli kardeşlerine kucak açmış ve onlara hizmet etmenin, ekmeğini paylaşmanın onurunu yaşamıştır. Mevcut huzur ortamı, Reyhanlı halkının, tarihinden, kültüründen ve dininden gelen misafirperverlik ve kardeşlik ruhunu sergilemesi; karanlık kalpleri, art niyetli odakları rahatsız etmiş ve bu acı olayı bizlere yaşatmışlardır. Menfur saldırı sonucu; daha yaralıların feryatları duyulurken, Reyhanlılı ve Suriyeli kardeşlerimiz yaralılara yardım için canla başla çalışırken, insanlıktan nasibini almamış (dışarıdan gelen olduğunu düşündüğümüz) bir grubun Suriyelilere saldırmasına işyerlerini yağmalamasına dehşetle tanık olduk. Yine olayların hemen akabinde malum grupların bu acı olaydan yola çıkarak siyasi rant sağlamak ve bizi birbirimize düşürmek için giriştikleri iğrenç eylemlerine tanıklık ettik.

İnsanlarımızı birbirine düşürüp kaos ortamı yaratmak, olayı Suriyeli mültecilere mal edip halkımızın Suriyelilere karşı sergilediği kardeşliği yok etmek ve asıl failleri örtbas etmek amacını taşıyan bu eylemlerin ve kışkırtmaların farkında olduğumuzu herkesin bilmesini isteriz. Birileri sessizliğimizi, haksızlıklara karşı sokakları kullanmamamızı yanlış anlamamalıdır. Bu sessizliğimizi fırsat bilip sokakları provoke eden, halkı kışkırtmaya çalışan ve Suriyeli kardeşlerimize Reyhanlı’yı dar etmek isteyen malum şahıslara müsaade etmeyeceğimizi çok yüksek sesle ifade ediyoruz ve duruma göz yummaması için tüm yetkilileri göreve davet ediyoruz. Son olarak diyoruz ki; yüce Allah bizleri kardeş ilan etmiş, kimsenin gücü bu kardeşliği bozmaya bozgunculuk yapmaya yetmeyecektir.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here