“Kardeşliğimizi Kimse Bozamayacak”

0
148

fuat süme iftar1Arsuz Belediye Başkanı Fuat Süme İftar Yemeğinde Önemli Mesajlar Verdi

Arsuz Belediye Başkanı Fuat Süme, önceki akşam Arsuz Çardak Restoranda basına bir iftar yemeği verdi. İftar yemeğine eski Bakanlardan Mehmet Dönen’in yanı sıra CHP’li belde belediye başkanları, muhtarlar ve yöre halkı katıldı.

Farklı din ve mezheplerden çok sayıda kişinin katıldığı iftar davetinde konuşan Başkan Süme, Kuran-ı Kerim’deki ayetlerden de alıntılar yaparak, oruç ibadetinin önemini anlattı. Başkan Fuat Süme; “Oruç ibadetinin Hıristiyanlıkta ve Musevilikte olduğu gibi İslam dininde de farz kılındığını biliyoruz. Bu ay rahmet sevgi ve hoşgörü ayıdır. Yüce Allah Kuran-ı Kerim’de şöyle buyurur; ‘…Ey iman edenler oruç sizden öncekilere farz kılındığı gibi sizlere de farz kılındı…’ Yani bu oruç Yahudilikte, Hıristiyanlıkta ve Müslümanlıkta farz kılınmıştır. Müminler ancak kardeştirler Allah’tan korkun ki esirgenesiniz der.

fuat süme iftar2

Bizlerde Arsuz’da yüzlerce yıldır farklı din ve mezheplerden insanlar olarak barış ve huzur içerisinde yaşıyoruz. Bu kardeşliği hiç kimse bozmadı bozamayacaktır. Herkes birbirinin inancına ve kutsal günlerine hoş görülü olmaya devam edecektir. Allah kabul etsin” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here