‘Karayolları Arsası’ Proje İhalesi Gerçekleştirildi

0
330

karayolları ihalesi1MHP’li Belediye Meclis Üyesi İbrahim Yavuz; “İskenderun halkının menfaatlerini savunmak için, savcılığa suç duyurusunda bulunacağız”

Uzun zamandır İskenderun gündemini meşgul eden ‘Karayolları Arsası’ proje ihalesi dün Belediye Binasında gerçekleştirildi. İhaleye 3 firma katılırken, bir firmanın zarfında kaşe olmadığı gerekçesi ile başvurusu iptal edildi.

MHP’li Belediye Meclis Üyesi İbrahim Yavuz, sosyal paylaşım sitesinde yapılan ihaleyi değerlendirdi ve gerçekleştirilen bu ihaleye tepkisini dile getirdi. MHP’li Yavuz, açıklamalarında İskenderun’un menfaati doğrultusunda savcılığa suç duyurusunda bulunacağını kaydetti. Bu ihaleden kötü kokular geldiğini de belirten İbrahim Yavuz, açıklamalarında şunları söyledi;

Kazanan Firma İhaleye Katılmadı

“Karayolları proje ihalesi sabah 09.00’da belediyemizde yapıldı. MHP meclis üyeleri olarak biz de katıldık. İskenderun basının da katılımı yüksekti. Ayrıca onlara teşekkür ederiz.

Katılan firmaların sayısı 3 adet, zarfında kaşe yok diye 1 firmanın başvurusu iptal edildi. Bedel 3,5 milyon TL ama zarfında kaşe yok. Herkese garip geldi. Geriye 2 firma kaldı. KEY-M Kentsel Yenileme Merkezi ve Gayrimenkul Yatırımları San. ve Tic. Ltd. Şti. 1.950.000 TL, BNR Kentsel Dönüşüm Planlama Proje Ltd. Şti. 2.995.000 TL fiyat verdiler. Ne gariptir ki kazanan firma orada yoktu. Bu tutarları verecekseniz, takip etmek için ihaleye bile gelmeyeceksiniz. Kaybeden firmadan sadece biri vardı o da yetkili değildi sanırım.

Projenin Ne Olduğunu Kimse Bilmiyor…

Sayın belediye başkanı ile görüşmeye geçecektik ki yerinde değildi. Bizde yardımcısı Ahmet Çetinkaya’nın yanına geçtik. Karayollarındaki şüphelerimizi ilettik. Orada yeri olan iş adamlarının da kendileri ile görüşüp görüşmediğini sorduk, kendisinin görüşmediğini söyledi. Yani o kadar değerli bir alanda yeriniz olacak, hiç sormayacaksınız. Belediye orası ile ihale süreci başlatacak ‘rezerv alanı’ ilan edecek siz gidip takip etmeyeceksiniz. Buna inanmakta güçlük çekiyoruz.

İhaleye bu kadar meblağ yatıracaksınız ama ihaleye gelmeyeceksiniz. Bizlere çok garip geldi. En çok garip olan da projenin ne olduğunu kimsenin bilmemesi… Sorduğumuz ihale biter proje öyle belli olur diyorlar. Yani ben 2 milyon para ödeyeceğim ihaleye gelmeyeceğim, ayrıca proje ihale bittikten sonra belli olacak maliyetini bilmeyeceğim. Hangi iş adamı bu zamanda böyle bir işe girer? Tüm İskenderun halkına soruyorum. Tabi ki adrese teslim iş yapılmadıysa!

Savcılığa Suç Duyurusunda Bulunacağız

Sayın Ahmet Erdoğan ihale iptali için dilekçe vermiş fakat bu davranışı ihaleye katılmadığı için yok sayılmış. Ayrıca ihaleye fesat karıştırmak oluyormuş. Orada bina, AVM inşaat yapılmayacağını söylediler, ‘yazılı olarak verebilir misiniz?’ dedik veremeyeceklerini söylediler. Orada tapusu olanlar var, onlar da hiç bir şekilde ‘siz ne yapıyorsunuz, burada bizim yerlerimiz var’ diye de hiç bir şey söylememişler. Bu da çok garip geldi. Yani kötü kokular geliyor, bunu herkes biliyor. Bunun için, İskenderun halkının menfaatlerini savunmak için, savcılığa suç duyurusunda bulunmaktan başka çare kalmadı diye düşünüyoruz.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here