Karasayar; “Cumhuriyetimizin Kurucusunu Saygı ve Rahmetle Anıyoruz”

0
73

atatürk anma810 Kasım Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 77. yılı nedeniyle bir mesaj yayınlayan Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar; “Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete irtihalinin 77. yılında saygı ve rahmetle anıyoruz” dedi. Vekil Karasayar mesajında ayrıca şu ifadeleri kullandı;

“Hayatını ülkesine ve milletine adayan Atatürk, ülkenin içinde bulunduğu zor şartlara ve sahip olduğu sınırlı imkânlara rağmen, milletinden aldığı güç ve destekle bağımsız ve millet egemenliğine dayanan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna liderlik etmiştir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” sözüyle, Cumhuriyetimizin sonsuza dek yaşatılması konusunda milletimize olan güven ve inancını ifade etmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük ideali temellerini attığı Türkiye Cumhuriyeti’ni çağdaş medeniyetler seviyesine ulaştırmaktı. ‘Yok Oluş’un eşiğinden dönerek büyük bir kararlılık gösteren milletimiz bu yolda çok mesafe kat etti. Bununla gurur duyuyoruz.

Ülkemiz, temel insan hak ve özgürlüklerinin gelişmesi, hukukun üstünlüğünün sağlanması ve demokrasinin tüm kurum ve kurallarının geçerli kılınması yolunda da çok önemli mesafeler kat etmiş bulunmaktadır. Mustafa Kemal Atatürk’ün bıraktığı eserin büyüklüğü ve eşsiz anlamı milletimize gurur vermektedir. Bütün bunlar, geleceğimize güvenle bakmamızı sağlamaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Kurtuluş Savaşı Önderimiz, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir defa daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here