Bugün 10 Kasım!

0
287

atatürk anma3O’nu Minnet ve Özlemle Anıyoruz

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 77. yıl dönümü nedeniyle bugün saat 09.00’da Atatürk Anıtına, Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı Çelenkleri sunulacak. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm saati olan 09.05’te Atatürk’ün manevi huzurunda iki dakikalık saygı duruşu, ardından İstiklal Marşımız okunacak.

Atamızı anma etkinlikleri kapsamında saat 09.30’da da Belediye Kültür Sarayında Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayacak bir anma programı düzenlenecek.

atatürk anma4

Programda günün anlam ve önemini belirten açılış konuşmasının ardından Garnizon Komutanlığınca görevlendirilecek bir subay tarafından, Atatürk’ün askeri yönü sunumla anlatılacak. “Atatürk ve Cumhuriyet” konulu Şiir, Kompozisyon ve Resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından program İskenderun Cumhuriyet Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan oratoryonun sahnelenmesi ile son bulacak.

Ayrıca hafta boyunca okullarda “ATATÜRK” konulu şiir, kompozisyon ve resim yarışmaları düzenlenecek resim ve kitap sergileri açılacak. Okullarda müzik koroları tarafından Atatürk’ün sevdiği şarkılardan oluşan müzik dinletileri yapılacak. Atatürk Haftası dolayısıyla 10–16 Kasım 2015 tarihleri arasında resmi ve özel kurumlarda anma törenleri düzenlenecek, çeşitli faaliyetler yapılacak.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here