“Karabük’te Yeni Bir Dönem Başlıyor”

0
65

Hak İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan; Karabük‘te Yeni Bir Dönem Başlıyor”

Karabük Kardemir’de yetkinin yeniden Çelik-İş Sendikasına verilmesi işçiler arasında sevinç yarattı. Çelik-İş Sendikası’na üye işçiler, Kardemir içinde bulunan Haddehaneler alanında toplanarak miting yaptı.

Karabük‘te iki yıl önce başlayan yetki mücadelesinde Çelik-İş Sendikası yetkiyi alırken, Kardemir‘de miting düzenlendi. Yağmurlu havaya rağmen binlerce işçi alanı doldururken, “İşçi sendika omuz omuza”, “Çelik-İş nerede biz oradayız” sloganları attı.

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Yardımcısı ve Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül mitingde yaptığı konuşmasında; “Uzun yıllar birlikte olamadık. Ama bu meydanda verilen sözleri hep yerine getirmenin onurunu yaşayan sendikanın genel başkanıyım. Bu süreçte çok sıkıntılı günler yaşandı. Acılar yaşandı. Ama bu sürecin sonucunda birlik beraberliğimizi koruyarak, çıkmak konusunda büyük gayretler gösterdik. Biz ’emeğinden alın terinden başka sermayesi olmayan insanlarız’ dedik. Biz ‘burada birlik beraberliği sağlayacağız’ dedik. Bizim kimsenin işinde, aşında, ekmek mücadelesinin karşısında olmayacağız. Çok net söylüyorum bundan sonra Kardemir işçisinin birlik ve beraberliğine aynı dostluğu sağlayacağımıza inanıyorum. Bundan sonra ihanete, Kardemir işçisinin işine karışanlara asla ve asla müsaade etmeyeceğimizi çok net şekilde söylüyorum. Birlik ve beraberliğimizi bozmayalım, bizim bizden başka dostumuz yok” dedi.

Hak İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan da, zaferin kutlu olmasını dileyerek; “Mücadelemiz mübarek, toplu sözleşme yetkimiz hayırlı uğurlu olsun. Gerçekten bu gün bizim bayramımız, bayramınız mübarek olsun” dedi.

Karşılarında sadece bir sendika olmadığını, bunun arkasında Silivri’ye dek uzanan karanlık güçler olduğunu öne süren Arslan; “Karşımızdakilerin karanlık güç odaklıların sendikal güç uzantıları olması Karabük‘teki mücadelemizi daha anlamlı kılıyor. Biz sadece Çelik-İş’e değil Kardemir‘e değil ülkemize sahip çıktık. Bundan sonra yeni şeylere imza atacağız. Yüksek fırının bacası tütecek, Karabük ayakta kalacak ama Kardemir işçisi de namerde muhtaç olmayacak. Kardemir işçisi hak ettiği ücreti hak ettiği statüyü saygıyı da alacak, almak zorunda. Bizim boynumuzun borcu olduğunu genel başkana ifade ettim. Bundan sonra biz sizinle beraber sizin bu saygınızı istismar ettirmeden geleceğe yürüyeceğiz. Türkiye’de yargıçlar var, yargı var. Onun için ne mutlu size ki, başınızı namertlerin önünde yere indirmedik. Karabük‘te yeni bir dönem başlıyor” şeklinde konuştu.

Düzenlenen mitinge katılan kalabalık sloganların ardından alandan ayrıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here