Kamil Turan; “Erken Seçimde CHP’yi İktidara Taşımalıyız”

0
151

kamil turan5Geçtiğimiz seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisinden Milletvekili aday adayı olan Mustafa Kamil Turan, koalisyon kurulamaması ve erken seçim tarihinin belirlenmesinin ardından sosyal medya üzerinden bir açıklama yaptı.

Açıklamasında süreci değerlendiren Turan, ülkeyi bulunduğu durumdan çıkarabilecek tek partinin Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu vurguladı. Önümüzdeki erken seçimlerde CHP’nin iktidara taşınması gerektiğini ifade eden Turan açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

Hesap Sorulmasına Engel…

“Bildiğiniz üzere 7 Haziran’daki seçim süreci sonunda halkımızın teveccühü 4 partinin mecliste yer alması ve ülkenin uzlaşmayla yönetilmesi yönünde olmuştu. Ancak bu sürecin başından itibaren cumhurbaşkanı mecliste hükümet oluşmaması ve yeniden seçime gidilmesi yönünde olağan dışı bir çaba gösterdi.

Geçen 80 günlük sürede ilk önce MHP hiç bir partiyle uzlaşmama yönünde irade beyan ederek hem AKP’nin 13 yıllık yanlış uygulamalarının düzeltilmesine ve hesap sorulmasına engel oldu, hem de cumhurbaşkanının ve AKP’nin bu süreci istediği gibi yönetmesini sağlamış oldu. Daha sonra da AKP-CHP koalisyon hükümeti kurma görüşmeleri cumhurbaşkanı ve AKP tarafından sadece üç ay süreli bir seçim hükümeti teklifi ile neticelendi.

Halkımıza ve Çocuklarımıza Karşı Sorumluyuz

Cumhurbaşkanı ve AKP yönetiminin özellikle yolsuzlukların araştırılması ve dış politikanın düzeltilmesi konularında CHP ile bir koalisyon olmasını istemeyeceğini tahmin ediyordum. Ancak 7 Haziran seçim sonuçlarının ülkenin normalleşme sürecine imkan tanıyacağından ve ülke sorunlarının geniş tabanlı bir hükümet tarafından çözüleceği yönünde umutluydum. Ancak iktidarda kalmak için her şeyi göze alabilecek muhteris bir yapı ile karşı karşıyayız.

Ülkenin ekonomik çıkmazda olduğu, her gün şehit haberlerinin geldiği, savaşın her an ülkemize sıçrayabileceği bir ortamda en önemli şey ülkemize, halkımıza ve çocuklarımıza olan sorumluluğumuzdur. Bize düşen ülkemizi bu durumdan çıkartabilecek tek güç olan Cumhuriyet Halk Partisini erken seçimde iktidara taşımaktır.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here